Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Skilevägg på Formex

Beställ, avbeställ eller anpassa skiljeväggar

I din monteryta ingår Stockholmsmässans vitmålade skiljeväggar. Behöver du inte väggarna för att du exempelvis vill bygga egna väggar eller skapa en öppnare yta, låt oss få veta det. Ditt aktiva val av skiljeväggar gör att vi undviker att bygga upp samt riva någonting som till slut inte används och på så sätt skapar vi en god hållbarhet.
Beställning eller avbeställning efter 18 december kommer debiteras enligt gällande prislista.

Observera att om din montergranne väljer att ha en skiljevägg mot din monteryta, så kommer det att stå en skiljevägg där, trots att du har valt bort din skiljevägg.

Logga in via Eventplanner och fyll i formuläret om du önskar boka, avboka eller anpassa dina skiljeväggar senast 18 december, klicka här »

Våra väggar

Stockholmsmässans skiljeväggar är vitmålade och har följande mått; höjd 2,49 m, bredd 1,0 m och tjocklek ca 34 mm. Skiljeväggarna får endast belastas med lättare föremål, max 5 kg per meter. Hål i väggarna får inte vara större än att de efteråt kan målas över. Självklart kan våra skiljeväggar användas för att skapa någonting unikt. Men tänk på att skiljeväggarna återanvänds vilket innebär att ytskiktet kan variera.

Våra väggar kan målas i olika färger och du kan hänga tavlor och andra föremål på dem. Var däremot varsam. Förstörd vägg, till exempel genom spackling, skruvhål, tapetsering eller målning med färg som vi inte har godkänt, tar vi betalt för. Om du hellre önskar ha en slät vägg som tål att användas för tyngre material, tapetsering eller montering av hyllor så behöver du istället beställa en Exponeringsvägg. Detta gäller även om du vill använda en färg med glans högre än fem.

För offert och prisuppgift för en Exponeringsvägg, logga in via Eventplanner och fyll i formuläret »

Ritningsinstruktioner
Om du inte har ett eget ritverktyg kan du använda vårt dokument Instruktioner för ritning, rita för hand, fota din ritning och bifoga som fil i formuläret.

Skiljeväggar
På skiljeväggens överkant monteras i vissa fall en elförsörjningslist som inte kan tas bort. Skiljeväggarna lämpar sig inte för säkring, stöd eller liknande till egna montersystem. Av säkerhetsskäl stadgas skiljeväggarna var fjärde löpmeter, samt i ytterkant med stödben. Höjd är 1,5 m och basbredd 0,37 m. Stödbenen monteras om din granne har beställt en skiljevägg även om du har avbeställt din, vilket kan påverka din monteryta genom att stödben kommer finnas. Andra former av väggstöd kan förekomma för att hålla samman väggarna, bland annat botten- och toppjärn. Inga stöd får tas bort utan tillstånd från hallchefen. Stöden kan ersättas med annan, godtagbar lösning t.ex. stöd genom vajergängning från taket (artikel ”stagning av vägg”). För mer information, kontakta Eventservice alternativt Servicecenter under officiell inflytt.

Väggarna ska rensas från eventuella klamrar, häftkuddar, tejp och liknande efter avslutat event. Om du inte rensar väggarna debiteras du för den tid Stockholmsmässan behöver lägga ned på arbetet eller för att väggen måste kasseras om den inte går att återställa. Förstörd anses väggen vara efter till exempel spackling, skruvhål, tapetsering eller målning med färger som inte är godkända av Stockholmsmässan.