Formex utställningar

Produkter sökes

På Formex skapas inspirationsutställningar av duktiga kreatörer med hjälp av produkter från er utställare.

Till Formex i januari så utgår inspirations utställningarna från temat A world of shapes.
När ni mailar kreatörerna skriv utställningens namn och ert eget företag i ämnesraden tex Layout/ Målerås

Temautställning LAYOUT
Plats: Entrétorget
Ansvarig: Saša Antić, Cilla Ramnek, Tina Hellberg och Synnöve Mork

Formgivaren och utställningsarkitekten Synnöve Mork har fått uppdraget att utforma en plats som bjuder på både innehåll, inspiration och kunskap.
Tre kreatörer är inbjudna för att skapa själva innehållet, Saša Antić, Cilla Ramnek och Tina Hellberg.

Till Entrétorget LAYOUT  Saša Antić
Min del kommer att handla om material, texturer och repetitioner…
Jag är intresserad av följande:
Matta
Keramik
Glas
Konsthantverk
Objekt, skulpturer, mobiler
Kuddar
Speglar
Något i plast
Träföremål
Gummi

Kontakt: Saša Antić, Interior stylist/set design www.sasaantic.com
sasa@sasaantic.com (Skriv LAYOUT + företagsnamnet i ämnesraden tex LAYOUT/ Målerås)

Till Entrétorget LAYOUT  Tina Hellberg
”Skulpturala former, både små och stora, i keramik, glas eller andra material är av intresse. Det kan vara bruksföremål såväl som dekoration eller lekredskap som klossar och byggsatser. Tydliga former och motiv som kan härledas ur ett intresse för geometri, konstnärliga kompositioner och känsla för färg. Se mina färgkollage för vägledning och inspiration till vad som kan vara aktuellt. Textilier, både metervara, garnrullar och färdiga produkter som handdukar, dukar, servetter, mindre filtar och mattor samt mindre möbler, pallar, bänkar, skåp, piedestaler, podier. Pappersprodukter, gärna buntar med färgat papper med fin struktur och till viss del prints.”

Kontakt: Tina Hellberg tinahellberg.se

tina@tinahellberg.se (Skriv LAYOUT + företagsnamnet i ämnesraden tex LAYOUT/ Målerås)


Till Entrétorget LAYOUT Cilla Ramnek
Cilla Ramnek är konstnär och kommer att jobba med urvalet på plats. Du är välkommen att lämna några av ditt företags favoriter direkt till henne på entrétorget under inflyttningsdagarna. Förbered med ett papper på föremålen, företaget, monternummer och kontaktperson med telefonnummer.

Kontakt: cilla@ramnekartdesign.com (Skriv LAYOUT + företagsnamnet i ämnesraden tex LAYOUT/ Målerås)
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Workshop Stilleben med Visualisterna
Plats: A34:28
Ansvarig: Visualisterna, Tove Castor och karin Uggla

Former är grunden för vårens tema.
I visualisternas workshop får besökarna bygga stilleben och tävla på Instagram Färgskalan hämtar inspiration från den brittiska popkonstnären David Hockneys måleri.
Kulörer som solgult tillsammans med korall, terracotta, syrenlila, gräsgrönt, ljusblått och turkos bildar en vibrerande färgpalett.

Hit söker vi både hårda och mjuka produkter men betoning på hårda. Allt från prydnad till bruksföremål, förbrukningsmaterial som kontorsmaterial till keramikkonst. Vi tänker bredd i både form och material men gärna färgsatta produkter framför naturmaterial. Fokus på form och siluett!
Önskvärt är flera ex av samma produkt

Kontakt: Info@tovecastor.se (Skriv stilleben + företagets namn i ämnesraden tex Stilleben/ Målerås)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Utställning och Bar MAN KIND
Plats: B17:31
Ansvarig: Rad o Rand, Jan Rundgren

Utställningen och barmiljön har fokus på produkter för män och miljön kommer att gå i en mörkare dov färgskala.
Produkter för sovrum, badrum, garderob, matlagning och bar sökes. Det kan också vara produkter med jakt och fiskemotiv, produkter för brasa och grill mm.

Kontakt:Jan Rundgren, jan.rundgren.design@gmail.com (Skriv Man Kind + företagsnamnet I ämnesraden tex Man Kind/ Målerås)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Formex Pop-up Shop
Plats: Östra Entrén
Ansvarig:
Ume Interior , Lisa Karlsson och Soraya Forsberg

Med fokus på att lyfta nyheter på Formex så fortsätter mässan med den populära Formex Pop-up Shop. Shopen har blivit väldigt uppskattad och ca 100 utställare fick chansen att visa och sälja säsongens nyheter sist.
Pop-up butiken har ett urval av endast nyheter som lanseras under Formex i samarbete med Lisa Karlsson och Soraya Forsberg från Ume Interior.

Lisa Karlsson o0ch Soraya Forsberg har många års erfarenhet av retail och driver idag uMe Store i Umeå. Soraya har arbetat som inredare och har även drivit vintage butik i Stockholm. Lisa har arbetat med retail inom både mode och inredning och har genom sina insatser bidragit till att hennes uppdragsgivare belönats vid otaliga handelsgalor och juryutnämningar som Årets bästa butik. 

I pop up-butiken får utställare chansen att direkt sälja de nyheter som tas fram för säsongen. Lämna in en, fem eller tio av de nya produkterna. Besökare kan sen handla och få med sig produkten som en souvenir, en perfekt middagspresent - eller helt enkelt få bli först med mässans kanske mest omtalade produkt. Se det som ett tillfälle att kanske testa efterfrågan på den nya produkten, eller som en ytterligare marknadsföringskanal.

Vi, Lisa och Soraya från Ume Interior söker också produkter för presentinslagning, vi planerar en yta för kunderna att kunna slå in sina köp. Så kontakta oss gärna om du vill att ditt presentpapper ska finnas där.

Pop Up-Shopen byggs i en enkel kontext likt tidigare med en skön känsla för detta unika, korta tillfälle. Inlämning och försäljning är helt frivilligt men urvalen görs av Ume Interior team för att hålla ett brett sortiment med fokus på endast nyheter.

Förutsättningar:
- Kontakta Lisa Karlsson och Soraya Forsberg Ume Interior på info@umeinterior.se för att anmäla intresse.

- Priset är enkelt då det ska vara samma in och utpriser som till butik, det som säljs faktureras sedan av er efter ni fått avräkning från Ume Interior.

- Urvalet av produkter görs av Ume Interior vilket innebär att om en produkt bedöms svårplacerad, skrymmande, ömtålig, ovärderlig eller annat så kommer produkten inte med. Målet är att ha ca 100-200 produktnyheter från alla sorters utställare på Formex.

Kontakt: Lisa Karlsson och Soraya Forsberg Ume Interior, info@umeinterior.se