Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Design Talents

Formex Design Talents är utsedda

Dags att presentera vårens nya designtalanger.
Området Young Designers som lyfter oetablerade kreatörer byter nu namn till Design Talents. De utvalda formgivarna uppvisar en bredd av material så som allt från handblåst glas, naturläder och till något så spännande som komposterbar kaffesump.


SVENSKT LÄDER BY ANNA

Svenskt läder by Anna är något som sakta men säkert vuxit fram i samverkan med timmar av lyckat och misslyckat skapande i läder. Anna har länge gillat design, mode och inredning men det är på senare år som hennes stora intresse har blivit mer än en hobby. Hon arbetar med materialet läder för hon älskar den råa känslan och hur underbart det patineras av livet. Kombinationen mellan detaljer, mönster och det råa obehandlade naturgarvade lädret är grundidén till produkterna hos Svenskt läder by Anna.

 – Jag älskar hur lädret beter sig och hur mina idéer blir till verkliga accessoarer. Jag inspireras ofta av olika mönster och kontraster. Till exempel inspirerades jag till mönstret "Siv" när jag skalade potatis och det skvätte smutsigt potatisvatten på köksväggen.


OFFEE_STHLM

Marcin Pogorzelski har alltid varit intresserad av förhållandet mellan människa och natur. Redan medan han studerade vid konstuniversitetet i Poznán i Polen utvecklade han system som gav naturen en större plats i vårt vardagsliv. Han har en examen från konst-, design- och konsthantverkshögskolan Konstfack i Stockholm med specialisering i hållbar design och arbetar nu med upcycling av industriavfall och utvecklar nya material genom kreativ återanvändning.

 – Offee_sthlm är ett projekt baserat på materialforskning med naturliga produkter för naturen. På Formex presenteras den första produkten – en liten växtkruka. Det är en kompromiss mellan en enkel och tidlös form och komplext biomaterial från avfallsprodukter från kaffe. På ett kreativt sätt återanvänds industriavfall som skapar en helt stabil, men samtidigt återvinningsbar, nedbrytbar och komposterbar produkt. Offee-krukan är resultatet av en djup förståelse för naturliga processer i kombination med hantverk av bästa sort. 


NINA JOHANNA CHRISTENSEN

Glasblåsare och formgivare från Malmö som arbetar med både småskalig bruksproduktion och unika verk. Nina söker i sitt arbete efter en enkelhet och råhet. Hon inspireras av olika delar av den fysiska arbetsprocessen till exempel rörelsen när hon snurrar på det varma glaset på pipan och glasets rörelse när det är varmt och flytande. På Formex visar Nina delar av sitt pågående projekt samt sin bruksserie ”A Material in Motion”.

– I mitt arbete vill jag visa min fascination för det organiska och levande i den varma flytande glasmassan. Detta är de egenskaper som fick mig att börja arbeta med glas. Mitt fokus har legat på att just försöka behålla en känsla av rörelse i glasen, lite som att de fortfarande är i rörelse och omformas när du håller i det, ser det, använder det.


Design Talents januari 2018


Bukvy

Design by Camille Polsk

Gaganis
Hebridoodle
Linnéa Teljas Puranen
Offee_Sthlm 
MARIA SKÖLDIN
Miwo Design
Moaré
MUTANT
Nina Johanna Christensen
Ovrebruket
REGROW.
SHINYA OGUCHI
SLOYDLAB
Studio Cajsa Carlenius
Svenskt läder by Anna
TOOCHE
Tove Örnberger
QiSE
ÄLVIS.