Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

AeandStudio

Från Brighton till Stockholm

Alessandra Chambers är i Sverige för första gången. Men än har hon inte hunnit se nåt annat än en begränsad del av Stockholmsmässan.

Det har varit fullt upp med att få klart allt i montern, som ingår i Young Designers-avdelningen, innan dörrarna öppnas och besökarna börjar strömma in.

Vägen från Brighton till Stockholm har inte varit spikrak. Alessandra, som i botten är illustratör och grafisk formgivare, började intressera sig allt mer för textil. Hon fick praktisera hos ett par engelska företag men flyttade sedan till Tyskland och Berlin för att hitta ny inspiration. Under tiden i Berlin startade hon sin egen studio för textilmönster, Aeand Studio, innan hon bosatte sig i Frankrike ett tag.

Idag är hennes utgångspunkt återigen Brighton, det är där hon numera ritar sina mönster som skapas helt för hand. Vissa av dem är till salu, till företag som vill använda dem på sina egna produkter. I hennes egen kollektion med modeaccessoarer ingår till exempel handväskan i skinn med screentryckt mönster.
aeand
– Jag gillar att arbeta med begränsningar i material och färger, det blir mer spännande och utmanande att ha fasta ramar. Och resultatet får inte vara för perfekt eller lyxbetonat. Det operfekta är mer intressant.

Till Stockholm och Formex hittade hon när hon letade efter en lämplig plats att knyta nya kontakter och marknadsföra sig:

– Jag får ofta höra att min design känns skandinavisk, så det passade ju perfekt!

Ni finner aeand studio i B16:52 i Young designers området i hall B.

www.aeand.com