Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Jan Rundgren

Jan Rundgren listar höstens 5 viktigaste färgtrender

Designgurun Jan Rundgren är en tvättäkta veteran på Formex, där han genom åren har skapat hela 57 montrar. I år håller han dagligen ett fördrag om färger i samarbete med Jotun. Vi bad honom lista höstens fem mest spännande färgtrender. Håll till godo!

- Blått och brunt. ”I höst känns den bruna tonen plötsligt väldigt spännande som väggfärg igen. Både i varma och kalla nyanser. Särskilt i kombination med blått i inredningen.”

- Lugna färgskalor. ”Vi lever i en extremt stressig tid där vi till och med hetsar till yogapasset för att hinna koppla av. Därför längtar många efter en färgskala som skapar ett lugn.”

- Hög kvalitet. ”Ingen vill konsumera ihjäl sig längre. I stället vill vi göra färre inköp som håller längre. Satsa på en färg av högsta kvalitet, så att du slipper måla om så ofta.”

- Använd färgkarta. ”Med hjälp av en färgkarta kan du från början bestämma om du vill skapa harmoni eller jobba med starka kontraster. Jotun har tagit fram en helt ny färgkarta som är otroligt användbar. Jag har faktiskt aldrig sett något liknande.”

- Ljusa nyanser. ”Tidigare har mörka toner dominerat, men i höst går vi mot ljusare nyanser, även om det kan finnas viss svärta i dem. Man kanske kan se det som en reaktion på vår samtid – allt fler söker sig mot ljuset när de väljer färg.”

Jan Rundgren håller föredrag om färger i Trendrestaurangen en gång per dag.