mankind

The Man Kind Bar

För första gången har Formex en utställning med enbart produkter riktade till den designintresserade manliga konsumenten.

Allt fler inredningsprodukter designas med inriktning på manlig stark köpkraft. Vi ser att funktionsdriven, minimalistisk design med en tydlig och maskulin framtoning blir allt mer populär i inredningsbranschen. Som till exempel moderna träningsredskap i marmor, roddmaskiner i teak och pilatesbollar klädda i Harristweed.

Även manlig grooming har fullkomligt exploderat den senaste tiden. På Södermalm i Stockholm finns idag ett flertal Barbershops där man hyllar traditionella barberatekniker med designtillverkade verktyg och väl utvalda groomingprodukter. Väldoftande män med det perfekt trimmade skägget spenderar idag lika mycket pengar på skönhetsprodukter som kvinnor.


Till Formex i januari designar mässveteranen Jan Rundgren utställningen ”The Man Kind Bar”. Här finns inspiration till din butik med produkter för män med allt ifrån manlig grooming till funktionsdriven minimalistisk design. I baren serveras det svenska ”pintxos” samt nyttiga och nyskapande ”mocktails” för både han, hon och hen.

Välkomna till en inspirerande hälsosam bar, ¡Buen apetito!