Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Choconord Otto

Matspaning: Chiliknäcke, vegangodis och blomsterströssel!

Som vanligt kryllar C-hallen på Formex av ätbara produkter för alla smaker. Vi gjorde ett svep bland citruskryddade pepparkakor, godis på granskott och torkat blomsterströssel för att få svaret på frågan: Vilken är den hetaste trenden i smakvärlden just nu?

Choconord - OttoOtto Rongerdal, Choconord (C03:29):
– En tydlig trend är att efterfrågan på veganskt godis växer enormt. Nu har det blivit så bra att det är minst lika gott som vanligt godis. Till exempel Wally and Whiz som gör vegansk konfektyr kryddad med granskott och grapefrukt. En annan trend är att man experimenterar med nya chokladbaser. Valhrona har tagit fram en fantastisk vit choklad på karamelliserat socker som rullas i havssalt och våffla. Överlag är folk beredda att betala mer för lokalt och småskaligt godis. Det är lite som mikrobryggerier i ölvärlden.

 

 

Add Wise Pontus och CeciliaCecilia Falk Myrman & Pontus Forsberg, Add:Wise (C02:21):
– Framtiden handlar om att konsumera klokt. Vi vill bidra genom att erbjuda designad mat och godsaker som gör något gott för hela världen. Därför samarbetar vi med olika sociala projekt för att bygga skolor i Afrika, stoppa kvinnlig könsstympning eller stötta kvinnliga idrottare ihop med Fryshuset. I matväg är torkat blomsterströssel den stora grejen nu. Vi är först i världen med det. Du kan strössla det över blodpudding, soppor eller sallader. Men storsäljaren här på Formex är våra snapskryddor i vackra glasflaskor.

 

 

Åre Bageri Sandra OlinderSandra Olinder, Åre Bageri (C02:10):
– Svenskar vågar allt mer. Man vill ha nya twister på gamla produkter. Ibland känns det som att ju konstigare det låter, desto bättre går det! Som vårt nya knäcke med chilismak och våra citruskryddade pepparkakor, de har fått jättebra feedback. Eller våra nya biscottis med mald espresso, de är väldigt poppis. Trots att bageriprodukter generellt sett är mer traditionella tror jag vi går mot fler oväntade smakmöten. I våras testade vi rentav bröd med lakrits.

Du hittar all mat och konfektyr i området Taste i C-hallen.