Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

arets butik__Royal Design Helsingborg

Royal Design Helsingborg vinner Designbasepriset

När det prestigefyllda Designbasepriset, sedan 2011, delats ut på dansk mark har de vinnande butikerna hetat saker som Lerche Design, Skagerak och Normann Copenhagen.

När det prestigefyllda Designbasepriset, sedan 2011, delats ut på dansk mark har de vinnande butikerna hetat saker som Lerche Design, Skagerak och Normann Copenhagen. Under årets Formex delades priset för första gången ut i Sverige. Lena Benediktsson på vinnande butiken Royal Design Helsingborg är inte bara otroligt glad och tacksam över utmärkelsen utan känner också ett stort ansvar att leverera när butiken i mars 2018 ska presentera Sverige vid International Home + Housewares Show i Chicago.

Varför vann ni Designbasepriset?
– (Tystnad). För att vi är bäst! Haha, nej då, men vi försöker vara innovativa och nytänkande i allt vi gör. Det har varit en medveten strategi från första början, och nu känns det som vi har fått ett kvitto på att vi har gjort något bra. Att samarbeta på nära håll med en e-handelskedja (Royal Design) kräver att man går in helhjärtat med ambitionen att se möjligheter snarare än hinder. Vi har försökt hitta en styrka i hur nätkonceptet och det fysiska butikskonceptet möts och där handlar mycket om att göra det personligt. Vi har haft stort fokus på personal – utbildning, servicegrad, kunskap, engagemang.

Priset delades ut i onsdags, på Formex första dag. När fick du veta att ni skulle vinna?
– Dagen innan. Jag blev så klart överväldigad, hade aldrig kunnat föreställa mig det här när vi drog igång butiken den 27 april i år, det måste jag säga. För det har inte varit en lätt resa. Det var ärligt talat ganska mycket motgångar i början, men vi har blivit ett tajt gäng som har kämpat stenhårt för att nå framåt. Det här är ett kvitto på att det har varit värt mödan. Och det är allas förtjänst. Det här priset går till hela vårt team.

Det är inga duvungar som fått priset i Danmark. Vad tror du utmärkelsen kommer betyda för Royal Design Helsingborg?
– Som du säger; om man tittar på tidigare vinnare så blir man ödmjuk. Jag har inte hunnit tänka på så mycket framåt än, men så sakta börjar det sjunka in vad det här kan betyda. Rent kommersiellt hoppas jag så klart att det innebär att helsingborgarna, och folk runtomkring, hittar till oss bättre. Och designmässigt att det kommer öppna många dörrar.

I mars nästa år kommer ni vara på plats i Chicago.
– Ja, herregud. Det är så otroligt spännande! Nästan absurt. Det här priset förpliktigar och vi har mycket att leva upp till. Det kommer bli vårt mantra närmaste halvåret. Vi kommer jobba fortsatt stenhårt för det här. Ja vad mer kan jag säga – jag är otroligt stolt och glad och tacksam över…

… över livet i stort. Kan man sammanfatta det så?
– Haha, ja precis. Just nu är allt väldigt bra och trevligt, det måste jag säga.