Formex Trends SS2019

Morgondagens designstjärnor etableras på Formex!

Om Formex Design Talents

Design Talents är en del av Formex mentorprogram och en fantastisk plattform för nya talanger. Varje år Formex in en mängd spännande ansökningar, och av dessa väljs 25 begåvade designers ut till att visa upp och sälja sina innovativa designlösningar och produkter till inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media.

 

 

Avdelningen för Design Talents

Design Talents montrar presenteras i en egen avdelning som är planerad på ett arkitektoniskt spännande sätt och skiljer sig från övriga montrar i hallen. Montern står klar vid ankomst till mässan med matta, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och vårt begränsade färgutbud som bas kan varje utställare fritt inreda sin monter efter eget tycke och smak. Monterytan är 6 kvm. Är du morgondagens designstjärna? Ansök till Design Talents här »

 

Juryns urval och Best In Show

Vid urvalet tittar Formex designexperter på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form, med vikt på att få en bra mix av produktslag på mässan. Varje år utser juryn en vinnare till priset Best In Show - ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra av alla designtalanger. Vinnaren presenteras för pressen på Formex scen, och i priset ingår en monterplats värd 15 000 kr till nästkommande mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.

 

 

Best in Show i januari 2023!

Stort grattis till Frida och Richard Lilliestråle, skaparna bakom Bark Sweden som med sitt miljövänliga mobilskal blev vinnarna i Formex Design Talents januari 2023! Läs vår intervju »

Best in Show i augusti 2022!

Vår jury utser en vinnare till Best in Show - ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra av alla designtalanger. Vinnare i augusti 2022 var Svea Barone. Klicka här för att läsa intervjun med Svea! »