Liljebergs

Vi finns i monter A07:27

Bakom fotografen Göran Liljebergs bilder ligger hans sedan ungdomen stora passion för insekter, växter och många års intresse för fotokonst.

Varje bild består av ibland hundratals bilder som med olika skärpedjup har satts ihop för att skapa en så detaljerad och verklighetslik avbildning som möjligt. Denna makroteknik gör det möjligt att dra upp bilderna i stor förstoring utan att de förlorar i varken skärpa eller kvalité. Göran använder de bästa high end inkjet-skrivare som finns på marknaden och printar allt i egna studion. Bilderna printas på ett matt 200 grams kvalitets papper med ett 11-färgers pigmentbläck av högsta klass med lång livslängd. Detta ger en kvalité och varaktighet som vida överträffar traditionell offsettryckning.

Makrofotografi av små insekter i stor förstoring har blivit Görans specialitet. Insekterna är delvis lånade från Naturhistoriska Riksmuseet där Göran är medlem i Entomologiska föreningen och från hans entomologiska vänner och kollegor med deras stora samlingar. Göran har även en egen liten samling av framförallt svenska fjärilsarter. Bilderna har från början främst använts som illustrationer i en rad olika fackböcker, t.ex. Sveriges fjärilar, Nationalnyckeln till Sveriges Fauna&Flora, Trollsländor i Sverige, Bärfisar i Sverige med flera.

I dag används bilderna framför allt i många olika inredningssammanhang, både i privat och offentlig miljö. LILJEBERGS sortiment överstiger i dagsläget 700 olika motiv med både botaniska prints, svampar, mineraler & kristaller och andra objekt från naturen.

”Målet är att visa naturen precis som den ser ut, med den detaljrikedom, skärpa och det färgomfång som krävs.”
– GÖRAN LILJEBERG

Kategorier

 • Inredning
 • Presentartiklar
 • Säsongsprodukter
 • Trädgårdsinredning

Produkter

 • Art wall

  Art wall Våra prints finns i många olika storlekar från mini prints i 15x15cm upp till 100x120cm och i alla möjliga specialformat. Länk till produkten »

 • Botaniska prints

  Botaniska prints Vi har en stor kollektion botaniska prints med både torkade och färska växter och blommor. Där ingår även svampar och höstlöv. Länk till produkten »

 • Skalbaggar & fjärilar

  Skalbaggar & fjärilar Vår största kollektion är absolut våra insekter, det var där allt började. Detaljerna i bilderna gör att man ser de ofta pyttesmå insekterna i ett helt nytt ljus. Länk till produkten »

 • Tavelvägg

  Tavelvägg Vi erbjuder ramar i både ek och svartmålad furu. Länk till produkten »

Erbjudanden

 • Länk till produkten

Kontakt

Liljebergs

Gillbergavägen 11 61995  Västerljung Sverige