Är du morgondagens designstjärna?

Formex Design Talents

Design Talents är avdelningen på Formex där utvalda designtalanger får möjlighet att synas och visa upp sina nya innovativa designlösningar och hållbara produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media.

När du anmäler ditt intresse ska du skicka med produktbilder och en kort beskrivning av din idé. Produkterna ska vara nya på marknaden och färdiga inför försäljning. Du är välkommen att ställa ut som enskild designer eller som designgrupp på upp till tre mässor.

Ansökan till Design Talents i januari 2024 är nu stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar i mars 2024. 

Monterinfo & pris

Du som blir uttagen till Design Talents får en monter på mässan. Montern står klar vid ankomst till mässan, med matta, eluttag, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och färg som bas kan varje utställare fritt inreda sin monter som de vill. Monterytan är 6 kvm. Registreringsavgift är 2 195 kr exkl. moms och monterhyra är 5 350 kr exkl. moms. Du kommer bara att debiteras om du blir uttagen.

Urvalet

Vid urval till Design Talents tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form samt att få en bra mix av produktslag på mässan. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen.

Best in Show i augusti 2023!

Vår jury utser en vinnare till Best in Show - ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra av alla designtalanger. Vinnare i augusti 2023 var Plantstraws av Elin Fyhr. Klicka här för att läsa intervjun med Elin »

Inspireras av de utvalda Design Talents som ställde ut på Formex i augusti 2023