Formex Trends SS2019

Är du morgondagens designstjärna?

Formex Design Talents

Design Talents är avdelningen på Formex där utvalda designtalanger får möjlighet att synas och visa upp sina nya innovativa designlösningar och hållbara produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media.

När du anmäler ditt intresse ska du skicka med produktbilder och en kort beskrivning av din idé. Produkterna ska vara nya på marknaden och färdiga inför försäljning. Du är välkommen att ställa ut som enskild designer eller som designgrupp på upp till tre mässor.

Ansökan för Design Talents januari 2023 är stängd. Öppnar åter i vår inför Formex augusti 2023.

Monterinfo & pris

Montern står klar vid ankomst till mässan, med matta, eluttag, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och färg som bas kan varje utställare fritt inreda sin monter som de vill. Monterytan är 6 kvm.
Registreringsavgift: 2 195 kr. Monterhyra: 5 350 kr. (Du kommer bara att debiteras om du blir uttagen).

Urvalet

Vid urval tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form samt att få en bra mix av produktslag på mässan. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen.

Best in Show

Vår jury utser en vinnare till Best in Show - ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra av alla designtalanger. I priset ingår en monterplats värd 15 000 kr vid nästkommande mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.

Vinnare i augusti 2022 var Svea Barone. Klicka här för att läsa intervjun med Svea!

Inspireras av de utvalda Design Talents som ställde ut på Formex i januari 2023