Formex_Sustainability-Award

Formex hållbarhetspris

Formex har under flera års tid lyft frågor kring hållbarhet bland annat i våra talks-program och vi vet att detta är frågor som på djupet engagerar många av er utställare. Det är vår önskan att Formex ska vara en plattform där man kan dela med sig och lära av de bästa exemplen i branschen. Att få ett erkännande för de ansträngningar och satsningar man gjort är viktigt för att sporras att ta ytterligare steg, anser vi. Vi får ofta frågor om vilka aktiviteter eller områden vi har där hållbarhetsfrågorna lyfts. Därför är vi mycket glada över denna tävling och utmärkelse. Sustainability Award lanserades på Formex i januari 2023. Nästa utmärkelse sker i januari 2024. 
 

Formex Sustainability Award är en tävling, där utställande företag eller designer tävlar om att vinna utmärkelsen för mest hållbart genomtänkta produkt. De av juryn nominerade bidragen marknadsförs via våra kanaler inklusive press och PR och i en utställning under kommande mässa. Vinnaren får, förutom äran, en unik statyett designad Marie-Louise Hellgren, och 10 kvm friyta samt startavgift på nästkommande Formex.

Juryn består av:
Marie-Louise Hellgren, designer
Emma Olbers, designer
Maria Soxbo, journalist
Björn Florman, grundare Materialbiblioteket
Kajsa Falck Torlegård, Formex

Hur går det till?
Utställare på Formex under senaste genomförandet skickar själva in en anmälan. Vi välkomnar alla initiativ, stora som små, gamla som nya.

Ansök nu!

Du som är utställande företag eller design under mässan i augusti 2023 har möjlighet att ansöka till Sustainability Award. Ansökan är öppen till och med 13 oktober och vinnaren presenteras under Formexmässan i januari 2024 »

Vinnaren av Sustainability Award

Med motiveringen "Ett snyggt sätt att uppmuntra återbruk och skapa stämning i våra hem utan bismak av varken fossilindustri, animaliska restprodukter eller regnskogsskövling" blev Remoair med sina refills till doftljus, vinnaren av det första Sustainability Award 2023!
Kika in deras produkter här »