tekla_manér

Spännande aktiviteter på Formex

Som besökare på Formex kommer du få uppleva en magisk entrétorgsutställning, spännande produktnyheter hos våra utställare och nya trender att inspireras av. Dessutom kan du besöka vår champagnebar med DJ, hänga med på Design Walk och testa en ”playground” för kontor. Inte nog med det så har vi som vanligt ett gediget talarprogram som pågår flera gånger om dagen, alla dagar under mässan. Gert Wingårdh, Hanna Hellquist, Hildur Blad, Niclas Steeve & Svante Öquist, Maria Soxbo och Evelina Galli är bara några av talarna. Se hela talarprogrammet här.

Formex Pop-up Shop

Camilla Fürst och Angela Ljungblad från SpectRoom kommer att för första gången någonsin att hålla i pop-up shoppen på Formex! I bok- och magasinmontern kommer du hitta signerade boknyheter från bland annat Gert Wingård, Frida Ramstedt och Elsa Billgren »

CANCAN

I samband med Formex lanseras färgvarumärket CANCAN Colors, ett nytt initiativ som syftar till att berika färgbranschen och inspirera till större kreativ frihet i en ny era. CANCAN är resultatet av en satsning inom Nordens ledande färgfackhandel Colorama, där ett stort antal individer med unika erfarenheter och expertis kom samman för att omforma färgbranschen.

Lena Nyholm

Inredningsdesignern, färgsättaren och neurodesignexperten Lena har många års erfarenhet av att bland annat inreda några av Sveriges största tv-produktioner. Nu har hon tilldelats uppdraget att kreera Formex huvudutställning, Meeting Magic »

Playground

Ta en paus och besök Formex playground, spela shuffleboard, pingis eller sitt och gunga en stund. Området ligger i anslutning till Baby, Kids & Toys området i hall C och östra entrén.

DJ och bubbelbar

I samma område som entrétorgsutställningen kommer DJ Eric bjuda på stämningsfull musik och du kommer kunna ta ett glas bubbel i baren precis intill.

Formex bransch AW

Stanna kvar efter mässan på torsdag den 24 augusti och var med på vår bransch AW mellan klockan 18.00-22.00. Dryck, DJ, tilltugg och ett härligt mingel utlovas. Gäller endast för dig som har en entrébiljett till Formex. Biljetter till bransch AW:n kommer du kunna köpa på plats.

Formex Trends

Intill scenen i Hall C hittar du Formex trendutställning för AW 23/24. Trendmaterialet är framtaget av Formex som har en bred internationell kännedom och kunskap inom branschen. Syftet är att ge dig ett lättillgängligt verktyg som beskriver och visualiserar tre aktuella trender för kommande säsong. Utställningen är kreerad av stylist Jan Rundgren som även kommer att hålla föredrag om trenderna.

Formex Relax

I Hall A hittar du Formex relaxyta. Här kan du få en skön manikyr och målade naglar av Scratch of Sweden. En del av deras produkter finns också att köpa i Formex pop-up shop. Vid samma yta finns energimassage för avslappning och ny energi.

Selected by

Under mässan kommer Hanna Nova Beatrice, Stefan Nilsson, Frida Ramstedt och Maria Soxbo välja ut sina 5 favoritprodukter bland utställande företag. Sammanfattningen av de utvalda produkterna kommer att komma upp på hemsidan och på våra sociala medier.

Utställningar i vintageanda

I våra två hallar har Brandstationen och Vaner atelier skapat varsin separat utställning med möbler, ting och inredning med tidlösa vintageföremål som har sin självklara plats i vår nutid och moderna inredning. Inspireras av mixen av nytt och gammalt genom föremål som väcker känslor och skapar en personlig miljö.

Filma dig själv i 360 gradersvinkel

Leilo. Arts 360 kommer till Formex och låter alla våra besökare skapa eget content genom en 360 platta! Filmen får du direkt till din telefon!

Cafe Mimou

Upplev ett café utöver det vanliga! Det specialdesignade caféet är skapat av kreatören och floristen Anna Starrén och inrett med Mimous fina inredningsprodukter. Här bjuds på bakverk och mat signerat Mandeltårtan, textil-maché & Mannerstål samt moodboard, stilleben och härliga samtal och inspiration med Anna Starren och Katrin Bååth.

Design Walk

Häng med två av Sveriges främsta trendexperter Stefan Nilsson och Frida Ramstedt på en rundtur genom Formex. Under cirka en timme guidar de genom mässans båda hallar och besöker det bästa och det mesta. Häng med på en promenad i högt tempo och mycket underhållning. Vi tittar på årets färger, prylar och inspiration till fots. Se dagar och tider för Formex Design Walk här »