Meeting Magic

Formex 22–25 augusti

På Formex har du som besökare möjlighet att möta andra i branschen, göra affärer, se nyheter, samtidigt som mässan bjuder på trender, inspiration och kunskap i form av utställningar och föredrag. Här hittar du föreläsarna som var med på mässan i augusti.

Elsa Billgren

Elsa Billgren har tidigare gett ut böckerna "Inred med Vintage", "Elsas husdröm: en sommar, en sorg och tusen loppisar" och "Nyckeln till hemmet: inredning, vänner och maten vi delar". Nu kommer hon till Formex och berättar om hennes nya bok "Ett hem: Carl och Karin Larssons värld".

Gert Wingårdh

I ett samtal med Hanna Nova Beatrice, projektledare på Stockholm Furniture Fair, pratar professorn, tv-programledaren och den flerfaldigt prisbelönta arkitekten Gert Wingårdh om drömmar, samarbete och gemenskap.

Hanna Hellquist

Det började med stor, rutig duk i olika röda nyanser som väckte en lust att skapa, överdriva och leka. Möt journalisten och programledaren Hanna Hellquist som tagit dukningen till en ny nivå prata om magi, besatthet och hur dukning och vackra ting kan ge tröst.

Stefan Nilsson

Vi är mitt uppe i en utmanande tid och kanske just därför längtar vi efter saker som gör oss lite extra glada. McDonalds lanserar ett Happy Meal för vuxna och Louis Vuitton samarbetar med Lego. Och designvärlden fylls med färger. Trendstefan berättar om de senaste trenderna från London, Paris och Milano.

Hildur Blad

Det är lätt att tänka att färg mest handlar om yta – men färg har en större potential än så.
Färgstrategen Hildur Blad föreläser under Formex om hur du gör smarta färgval som skapar resultat.
En föreläsning som ökar din färgmedvetenhet och ger dig konkreta tips för hur du kan nyttja färgens potential fullt ut.

Niclas Steeve och Svante Öquist

Tillsammans driver de Villa Sundahl Trädgård – trädgårdsmästeri och trädgårdsinredning. Under deras föreläsning får vi följa med på resan hur de arbetar och utvecklar deras egen trädgård med utgångspunkten att trädgård är inredning – men utomhus.

Maria Soxbo

Frilansjournalisten och hållbarhetsföreläsaren Maria kommer föreläsa om hur du kommunicerar allt ditt företag gör rätt, utan att få skäll för det du gör fel.

Evelina Galli

Hur inreder vi egentligen våra hem i en inflation? Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner, tar med sig de senaste spaningarna om hur vi shoppar när det kommer till allt som har med inredning att göra i en tid då vår omvärld påverkar oss.

Louise Byg Kongsholm

Louise är trendforskaren från den danska inflytelserika trendbyrån pej gruppen. Hon kommer att föreläsa om tidsanda, trender och konsumtion i en tid av omvandling, där konsumenter lider av posttraumatisk konsumtionsstress och försöker återfå balansen.

Magnus Ohlsson

Handeln har gått igenom digitalisering, pandemi, fraktkaos och nu håller konsumenterna hårt i plånboken. Hur ska handeln tackla utmaningen och vad blir konsekvenserna av att arbeta i ett klimat av inflation och ökad osäkerhet?

Louise Klarsten

Louise Klarsten, ColourHouse, presenterar fyra färg & stil-koncept för vår-sommar 24 grundat på Next Interior Trend, vartefter Sonja Björk Ebert och Louise Klarsten diskuterar vad det betyder för sortimentet våren 24 och hur man ska tänka och prioritera i sina inköp.

Jimmi Eriksson

Han vann Årets kock 2016, ansvarade för Nobelmiddagen 2022 och har erfarenhet från några av Stockholms mest kända restauranger. Tidigare i år var han vår svenska representant i världens mest prestigefyllda kocktävling Bocuse d'Or. Hör Jimmi berätta om matlagning, tävlingar och hans nya egendesignade fantastiska flarnformar som precis som hans tävlingskarriär, blivit en succé.

Frida Ramstedt

Hur kan man använda sig av grundprinciperna från Frida Ramstedts ”Handbok i inredning” och ”Handbok i möblering” för att skapa en säljande atmosfär som ökar konverteringen och hjälper er att sticka ut i mängden? Frida ger konkreta tips och exempel i en föreläsning om "Principerna för en lyckad butiksinredning".

Sara Garanty

"Jag delar med mig av mina bästa tips och tricks för att skapa en balanserad färgpalett som förstärker varje rum. Lär dig om färgkontraster, komplementära nyanser och gradienter för att ge ditt hem eller arbetsutrymme en unik och personlig touch."