Alpa Knitwear

Vi finns i monter B10:19

Kvalité du kan lita på.
På vår resa i Sydamerika hittade vi en sällsynt skatt, alpackans ull. Drömmen föddes om att dela skatten genom ett eget klädmärke. Ur drömmen föddes Alpa.
Vi har inte glömt vår dröm eller våra värderingar. Vi tillverkar våra kläder för att motstå tid och användning, med respekt för naturen och de yrkesmänniskor som tillverkar våra kläder.
Våra produkter är av 100% alpackaull vars unika egenskaper blir bättre vid användning.

Vi kombinerar de bästa naturmaterialen, tidlös design och ansvarsfull europeisk tillverkning. Långlivade hållbara kläder måste även vara praktiska. Det är av yttersta vikt för oss att kläderna även andas, känns bra på kroppen och tål att användas på riktigt. Garnet, som vi noggrant har valt ut vid våra besök på plats införskaffar vi oss i Alpackornas hemland Peru Vi tillverkar våra mössor i Finland och våra stickade plagg i Litauen, där vår produktionsanläggning har vunnit flera priser. Allt Alpa-stickarbete görs i Finland och Litauen med moderna Stoll-stickmaskiner. Våra materialleverantörer följer de Peruanska myndigheternas bestämmelser om minimala råvarupriser samt är GOTS och OEKO-TEX100 certifierade.
Hitta oss på kartan

Varumärken och representerade företag

  • Alpa - Finland

Kategorier

  • Ekologiskt
  • Fair trade
  • Kläder & accessoarer
  • Nordisk design

Bilder

Filmer

Kontakter

Alpa Knitwear

Vapaaherrantie 2 40100  Jyväskylä Finland