ArtLight

Vi finns i monter B12:36

ArtLight - När konst och funktion blir ett...

För många år sen fick jag som konstnär möjlighet att arbeta med stora affischpapper. Jag gjorde sannolikt som de flesta skulle ha gjort i början – jag gjorde en målning och satte den på väggen.
Efterhand funderade jag på hur jag kunde utveckla konceptet. Jag limmade ihop affischen på långsidan och satte sen en lampa i den. Det blev till golvlampor som jag hade i mitt hem. Nu har jag tagit tankarna vidare – och mitt mål är att göra lampor även till andra.

Jag blev i år uttagen till Design Talents - och kan på denna Formexmässa för första gången visa upp mina lampor. Jag hoppas att ni kan komma förbi!

Varje golvlampa är ursprungligen en målning – ett original – där jag arbetat med grafitpenna, sprayfärg och ibland flytande tusch. Lampfoten som används är alltid secondhand. Lampan är led. Mot golvet är lampskärmen skyddad av en list. Alla är unika och jag signerar dem med namn och årtal. Jag har gett lamporna namnet ArtLight. De är 102 cm höga och 23 cm i diameter.

Jag har pressträff i min monter på tisdagen den 20 augusti kl 10.00. Kom gärna förbi!
Jag kommer att berätta hur jag arbetar med att göra lamporna och lite om min konstnärliga bakgrund. Välkomna. Jag och min monter finns på plats B:12:36!
Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Belysning
  • Inredning
  • Inredning barnrummet

Bilder

  • ArtLight - När konst och funktion blir ett

    ArtLight - När konst och funktion blir ett . Varje lampa är en målning – ett original. Jag arbetar med sprayfärg, grafitpenna och tusch. Återbruk är viktigt – därför är lampfoten alltid secondhand. Lampan är led. Mot golvet är lampskärmen skyddad av en list.
    Lamporna ska ge liv åt rummet och passar lika väl i ett barnrum som i ett vardagsrum. Alla lampor är signerade. Välkomna till min monter!

Kontakter

ArtLight

Sickla Kanalgata 64 120 68  Stockholm Sverige