Formex22H_Hemsida topp 3000x700 px

Välkommen till Formex Talks!

Formex Talks är vårt program med spännande inbjudna gäster, aktuella samtal och seminarier. Årets upplaga kommer att genomföras både fysiskt på Formex scen och flera av våra talare kommer även att finnas digitalt att titta på i efterhand, och ingår vid köp av entrébiljetten.

 

Klicka nedan för att komma till programmet för Formex Talks scenen på Formex!

Årets talare​ 2022

Mark Isitt

Behind the scenes - Mark kommer till scenen för ett härligt samtal! Han är programledare för Grand Designs på TV4, och kommer att dela med sig av sina erfarenheter när han träffar de som ska bygga sitt drömhus. Vad finns det för lärdomar i val av material, hållbarhet och inredning? I höst är Mark aktuell med det nya programmet Grand Designs Årets hus som också kommer att sändas på TV4.

Lena Nyholm

Inredningsexpert i Nyhetsmorgon och inredningsdesigner i nya tv-programmet ”Husköp i blindo” (visas 2023). Hon har bland mycket annat skapat de unika miljöerna och dukningarna i Så mycket Bättre 2011-2018. Missa inte Lenas föreläsning "Svensk färgfobi eller maximalistisk magi?".

Trendstefan

Stefan Nilsson är Sveriges mest mediala trendexpert och kommer att föreläsa om "Att vara utomhus är det nya inne". Chanel gör gummistövlar och Prada designar triangelkök. Uteplatsen och livet utomhus blir större och större, Trendstefan gör en genomlysning av trenden utomhus och levererar tydliga besked om vad du ska packa i pappas kappsäck.

ColourHouse

Louise Klarsten - "A Colourful World"
I en föränderlig tid, behöver man fyra riktningar som fyller både liv och sortiment med mening. Build, Think, Feel och Relax. Hållbart tänkande och nya material är några av ingredienserna för trovärdiga sortiment och inredningar, samt färg förstås. Temat Colourful World är vårt sätt att ge världen hopp och glädje genom färgsättning i stort och smått.

Malin Persson

Inspiratör och programledare som jobbar med trädgård, inredning och styling. Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig, mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt Malin berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat! 

Svensk Handel

Johan Davidson som är chefsekonom på Svensk Handel och har tidigare bland annat arbetat i Regeringskansliet och på Konjunkturinstitutet, ger oss en uppdatering om hur det ser ut just nu och vad som händer i heminredningsbranschen.

Marie Olsson Nylander

Inredningsdesigner författare och känd känd från SVT's Husdrömmar Sicilien. Marie kommer att delta i ett samtal med oss för att berätta om sin nya bok, den nya säsongen av Husdrömmar Sicilien, vad som händer i Palazzo Cirillo och om pågående projekt.

Jan Rundgren

Trendexpert och designer inom kläder, inredning och trädgård. Jan har tagit fram Formex Trendguide inför höst/vinter 2022 och kommer till scenen för att berätta mer om sin analys, och leda oss djupare i sin presentation av säsongens hetaste trender.

Frida Ramstedt

Driver en av Nordens första och ledande inredningbloggar Trendenser.se. Frida Ramstedt pratar om sin senaste bok ”Övningsbok i inredning och styling” och ger dig som möter inredningskunder mängder med tips och ett frågebatteri som kan underlätta ditt arbete i att förstå och hjälpa kunden att själv för stå sina behov - för att öka omsättningen med minskade returer och nöjdare kunder.

Louise Byg Kongsholm - digitalt

CEO and owner of pej gruppen - scandinavian trend institute. Louise is a trend expert, writer and keynote speaker and will talk about "The hybrid consumer". It is a virtual trend talk and will be provided only in English.

HUI - digitalt

Erik Bergh är en analytiker på HUI Research och projektledare för bland annat E-barometern som HUI gör tillsammans med PostNord. Han kommer att föreläsa om utvecklingen av den digitala handeln och dess skifte de senaste åren. Erik kommer att dela med sig av HUI's lägesanalys för branschen idag och den närmaste framtiden.

Maria Lagerman - digitalt

"Från second hand till first choice". En föreläsning om potentialen i att flytta fokus och skapa action, från det linjära till det cirkulära agerandet. Som företag, som konsument och som community. Maria Lagerman arbetar som konsult med fokus på mer hållbara och cirkulära koncept. Hon arbetar med affärsutveckling, utbildning och engagerar sig för att bidra till inspiration och aktion för ett mer hållbart sätt att agera.

Maria Soxbo - digitalt

"Inredningsbranschens hållbarhets-ABC ". Ordet ”hållbarhet” definieras på olika sätt beroende på vem man frågar, och tyvärr håller många definitioner inte måttet. Maria går igenom en rad avgörande punkter för inredningsbranschens hållbarhetsarbete och kommunikation – från A som i affärsmodell till Ö som i ödmjukhet. Maria är journalist, konsult och medgrundare av Klimatklubben, och arbetar dagligen med att engagera kring hållbarhet.

Anna Starrén

"Optimisten Kreatören och jag." Nyfiken på att hitta ditt eget uttryck och varumärke?
Anna är en kreatör, florist, inredare, sakletare som sorterar och strukturerar. Bygger och iscensätter. Hon vill gärna uppmuntra andra att växa utifrån sina egna möjligheter och kommer att berätta om sin resa med designkollektivet Oddbirds, livet som frilansare och resan som pågår mot alla tänkbara destinationer.

Trade Partner Sweden

Förstå hur du professionellt och framgångsrikt kan arbeta som, alternativt anlita, en agent eller distributör för att sälja ditt varumärke. Försäljning, provision, mässor, avtal och konkreta affärsråd både för den svenska och internationella marknaden. Ta steget och öka din försäljning. Helena Waker är VD på Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District, och har tidigare arbetat som agent och inköpare, på både den nationella och internationella marknaden.

Patent- och Registreringsverket (PRV)

Per Holgersson från Patent- och Registreringsverket kommer och föreläser på Ny i Branschen-dagen.

Klicka här för att ta del av programmet för Formex Talks scenen

Hela programmet

Formex Talks: Tidigare talare

Se hela föreläsningar gratis på Youtube