tekla manér

Formex Talks 2023

Formex Talks är vårt talarprogram med spännande gäster, inbjudna föreläsare, aktuella samtal och seminarier. Genomförandet sker fysiskt på Formex scen under mässtillfället och ingår i priset för dig med entrébiljett.

 

Här nedan kan du ta del av alla som kommer till scenen 17-20 januari.

Den här sidan uppdateras eftersom, efter 15 december kommer du kunna ta del av mer information om talarnas innehåll.


Tekla Severin

Hon är en välkänd kreatör som framför allt arbetat mycket på den internationella design- och möbelmarknaden. Hon står bakom Formex stora entréutställning, och har tagit fram kampanjbilderna. Med sitt färgstarka formspråk och känsla för färger skapar hon magi och i september tilldelades hon också Elles pris Årets inredare 2022. Läs mer om utställningen här »

Stefan Nilsson

Sveriges mest kända trendspanare och bidrar regelbundet i TV, radio och tidningar. Ständigt till fots spanar han efter nya fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat vi drömmer om. Bloggen trendstefan.se lanserades 2006. Trendstefan är listad som en av de mest inflytelserika personerna i designbranschen av den svenska tidningen Rum.

Sara Garanty

Började tidigt intressera sig för färger och dess betydelse och när hon skulle specialisera sig som inredare blev färgpsykologi det naturliga valet. Sara har efter sin 3- åriga inredningsdesign utbildning i Barcelona arbetat och studerat färg på olika sätt sedan 2008. Hon arbetar huvudsakligen med färgsättning till privatpersoner, men även för offentliga miljöer och företag.

Max Jenny

Hon är en svensk-dansk designer som tidigare var möbelformgivare men inriktar sig numera på mode och textil design. Hon har klätt allt ifrån kungahuset till deltagare i melodifestivalen.

Maria Stridh

VD för Mässrestauranger, som är ett familjeföretag som ägs och drivs av systrarna Maria Stridh och Kerstin Johansson samt modern Karin Johansson. Vad som började med en självservering i gamla S:t Eriksmässan 1962 har drygt 50 år senare vuxit till en koncern med restauranger, bankettverksamhet och konferensanläggning i välkända byggnader i Sverige.

Maria Lagerman

Maria Lagerman arbetar som konsult med fokus på mer hållbara och cirkulära koncept. Hon arbetar med affärsutveckling, utbildning och engagerar sig för att bidra till inspiration och aktion för ett mer hållbart sätt att agera.

Louise Klarsten

VD för Color House, som kretsar kring trendanalyser och färgkodsystem.

Louise Byg Kongsholm

VD och ägare av "pej gruppen - scandinavian trend institute", som är en plattform för trender för företag inom mode, inredning, färg, detaljhandel, accessoarer, material, print med mera. Louise är trendexpert, skribent och talare inom området.

Lena Nyholm

Inredningsexpert i Nyhetsmorgon och inredningsdesigner i nya tv-programmet ”Husköp i blindo” (visas 2023). Hon har bland mycket annat skapat de unika miljöerna och dukningarna i Så mycket Bättre 2011-2018. Lenas föreläsning "Svensk färgfobi eller maximalistisk magi?" var en riktig höjdpunkt av inspiration under Formex i augusti 2022.

Karl Fredrik Gustafsson

Om färg och blomster med Karl Fredrik. Floristen och trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson gästar Formex Talks och medverkar på scenen vid två tillfällen. Förutom att berätta om sin egen trädgårdresa kommer han att bjuda på smarta tips och härlig inspiration.

Jan Rundgren

Trendexpert och designer inom kläder, inredning och trädgård. Jan har tagit fram Formex Trendguide inför vår/sommar 2023 och berättar om sin analys samt leder oss djupare i sin presentation av säsongens hetaste trender.

Halvor Bakke

Halvor Bakke är en av Norges mest populära inredningsarkitekter, känd som programledare från olika TV-program som Stugfixarna Norge. Han har designat både inredning och möbler, skapat färgkartor och tapeter, tagit fram sängkläder och lanserat kök och stugor.
Vi har intervjuat Halvor inför besöket. Läs mer här!

Gustav Ovland

Gustav och hunden Boris flyttade in i vad som tidigare var ruinerna av en gammal stärkelsefabrik. Man har kunnat följa renoveringen i SVT's serie Husdrömmar och i sociala medier på @starkelsefabrikenh när den gamla fabriken blev till ett riktigt drömhus. Gustav kommer till scenen för att låta oss dyka ner i hans fotoalbum, en hel resa från ungdom till den succé han skapat idag.

Frida Ramstedt

Frida är författare till bästsäljaren "Handbok i inredning och styling". Hon driver även Trendenser.se är en av Nordens ledande bloggar om inredning och uppdateras dagligen med inspiration, kunskap, nyheter och trender för livet i hemmet.

Evelina Galli

"Så shoppar vi inredning på nätet"
Vilka litar vi egentligen på när vi handlar online? När köper vi mest inredning på nätet? Och vad är egentligen de senaste trenderna, om vi frågar konsumenterna? Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner, har all data på vad som klickas hem, och hur du kan vägleda kunden till sitt bästa köp.

Ernst Kirchsteiger

Ernst kommer äntligen tillbaka till scenen för första gången på många år. Han kommer att dela med sig av vad livet bjudit på i det senaste, lite om säsongens trender och om att bli mognare och klokare med åren. Hur håller han kärleken i fokus?

Emma Wähl - Hui

Emma är detaljhandelsanalytiker HUI, som guidar den svenska handeln i konsumentbeteende och branschkunskap genom lång erfarenhet av att undersöka, mäta och analysera handeln.

Elinor Falkman

Retorikexpert och driver retorikbyrå tillsammans med sin bror. I SvT har hon kommenterat Nobelfestens tal och vetenskapskommunikation. I Tv4s nyhetsmorgon blandas analyser av politik och jultal. Målet är alltid att få tittarna att förstå vad som ligger bakom – att retorik inte är en talang utan en metod.