service_pa_stockholmsmassan

Service på plats

Här listar vi den service som Stockholmsmässan erbjuder på plats. Begränsad tillgänglighet kan förekomma på vissa mässor, till exempel på mässor med uppbyggda nivåskillnader eller stor publikströmning. Detta gör att vi på en del mässor ger fri entré till dig som är rullstolsburen. Du som är ledsagare och är här i ditt yrke har också fri entré tillsammans med din brukare. Kontakta oss gärna innan ditt besök om du har några frågor.

Barnvagnar att låna 
Det finns barnvagnar att låna i Informationen vid huvudentrén. Visa upp din legitimation för att låna en barnvagn.

Betalning i kassor & garderober
Vi tar Amex, Diners, Mastercard, Visa och Maestro. Vi accepterar även följande valutor i våra enheter: Euro, Norska kr, Danska kr, Pund och Dollar.

Djur på Stockholmsmässan
Djur får inte följa med in på mässan, om det inte är en certifierad ledarhund. Självklart får utställande hundar komma in på hundutställningar.

Första hjälpen
Vårt första hjälpen-rum ligger mellan A och B-galleriet, bakom Pressbyrån. Vi har ett vaktbolag närvarande i anläggningen dygnet runt som har utbildning i första hjälpen. Vi har också ett antal defibrillatorer runtom i anläggningen.

Förvaringsboxar
Ett begränsat antal förvaringsboxar hittar du i A-galleriet. Dessa kostar 30 kronor eller 40 kronor, beroende på vilken storlek du behöver. Du kan endast betala med svenska mynt (10-kronor).

Garderober
Garderober finns vid huvudentrén, Östra entrén, i A och B-hallsgalleriet samt i C-hallen. Vid stora event bygger vi upp extra garderober. Avgiften är 40 kronor för jacka och 40 kronor för väska. Du kan betala med kort eller kontanter. Vid vissa mässor kan du förköpa garderob online, samtidigt som du köper din entrébiljett.

Hissar
Hiss finns i A-galleriet och i B-hallen samt ned till parkeringshuset vid huvudentrén.

Här kan du ladda elbilen
Stockholm Parkering har 8 publika laddplatser för elbilar vid Älvsjö idrottsplats infartsparkering, cirka 450 meter från Stockholmsmässans huvudentré. Laddningen är kostnadsfri, ni betalar enbart ordinarie parkeringstaxa. Den el som Stockholm Parkering har i sina laddplatser är märkt med bra miljöval och kommer från förnybara källor.
Läs mer här 

Hörhjälpsmedel
Stockholmsmässan har hörhjälpsystem för dig med hörapparat. Hörhjälpslingan har egen radiomottagare vilket gör att du kommer att höra föreställningen/föredraget mycket bra utan störande bakgrundsljud. Dessa hörhjälpmedel finns i följande salar: Victoriahallen. K1, K2, K11, K21, T1, T2. Du hämtar ut dem i Informationen mot uppvisande av legitimation. 

Kiosk
Pressbyrån finns i närheten av huvudentrén. 

Ladda mobilen
I informationsdisken vid huvudentrén finns portabla powerbanks med laddningskablar som går att hyra via appen Lectogo. På så sätt slipper du vara låst vid ett eluttag och kan istället ladda din enhet under tiden du besöker mässan. Denna tjänst kostar 5 kronor per påbörjad timme. 

Restauranger
Det finns 10 restauranger att välja bland på Stockholmsmässan.
Läs mer om restaurangerna här
Se restaurangkarta här

Rullstolar
Ett begränsat antal rullstolar finns att låna i Informationen vid huvudentrén mot uppvisande av legitimation. Rullstolarna går inte att boka i förväg.

Rum för andakt
Stockholmsmässan erbjuder ett rum för andakt, där du som behöver en fridfull stund under ditt mässbesök kan använda för bön, andakt eller liknande. Vänligen kontakta Informationen vid huvudentrén för mer information och tillgång till rummet.

Rökning
Det är rökfritt på Stockholmsmässan. Vi tillåter rökning utomhus.

Skötrum & amningsrum
Skötrum finns tydligt markerat i anläggningen. Vi har även ett amningsrum, vänligen kontakta Informationen vid huvudentrén.

Toalett
Toaletter finns runtom i anläggningen och är tydligt markerade med skyltar. Toaletter för rörelsehindrade finns vid entréerna, i mässhallarna och gallerierna. 

Återvinning
Stockholmsmässan källsorterar och arbetar efter dokumenterad hållbarhetspolicy. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här