Design Talents 2020

24-27 augusti 2021

Design Talents

Design Talents är avdelningen för nya talanger där fristående designer och designgrupper kan sälja och visa upp sina produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media.

 

Ansökan Design Talents

Ansök med produktbilder och en kort beskrivning av din idé. Produkterna ska vara nya på marknaden och färdiga för försäljning. Ställ ut som enskild designer eller som designgrupp på upptill tre mässor, förutsatt att produktern är nya eller har utvecklats.

Till ansökan 24-27 augusti 2021 »

Design Talents 2020

Möt alla utvalda designtalanger till Formex 2020.

Läs mer här »

Urval

Vid urval tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde i idé och form samt att det skall bli en mix av produktslag i avdelningen. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen. Allt för att skapa en stark egen profil som andas nytänkande och design.

Monter

Montern är klar när man kommer till mässan. Där finns matta, eluttag, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och färg som bas kan varje utställare fritt utforma sitt monter som de vill. Registreringsavgift: 2195 kr. Monterhyra: 5 350 kr. (Du kommer bara att debiteras om du accepterar deltagande). Sista ansökningsdag: 4 maj.

Best in Show

Chans att vinna Best in Show, ett designpris för den talangen som utmärker sig extra. Juryn väljer vinnaren under mässan. I priset ingår en monterplats värd 15 000 kr vid nästa mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.

Möt tidigare Design Talents