Design Talents 2020

Design Talents

Design Talents är avdelningen för nya talanger där fristående designer och designgrupper kan sälja och visa upp sina produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media. Nästa ansökningsperiod öppnar upp i september 2021. Välkommen tillbaka!

 

Ansök till januari 2022!

Ansök med produktbilder och en kort beskrivning av din idé. Produkterna ska vara nya på marknaden och färdiga för försäljning. Ställ ut som enskild designer eller som designgrupp på upp till tre mässor.

Ansök här

Urvalet

Vid urval tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form samt att få en bra mix av produktslag på mässan. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen.

Monterinfo & pris

Montern är klar när man kommer till mässan, med matta, eluttag, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och färg som bas kan varje utställare fritt inreda sin monter som de vill.
Registreringsavgift: 2 195 kr. Monterhyra: 5 350 kr. (Du kommer bara att debiteras om du blir uttagen).

Best in Show

Chans att vinna titeln Best in Show, ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra. Juryn väljer vinnaren under mässan. I priset ingår en monterplats värd 15 000 kr vid nästa mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.
Vinnaren augusti 2021 var Fanny Schönenberg!

Läs intervjun här

Var du antagen 2021?

Se vårt erbjudande till dig som var antagen till digitala Design Talents augusti 2021 och vill ställa ut i januari:
Registreringsavgiften på 2 195 kr exkl. moms gäller även för januari 2022.
Du betalar enbart monterhyra 5 350 exkl. moms
Du måste ansöka på nytt.

Design Talents 2021

Möt alla utvalda designtalanger till Formex 2021.

Läs mer här »

Möt tidigare Design Talents