Design Talents 2020

Design Talents

Design Talents är avdelningen för nya talanger där fristående designer och designgrupper kan sälja och visa upp sina produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media.
Är du intresserad av att delta? Ansökan till Design Talents augusti 2022 öppnar i vår. Följ Formex i sociala medier för senaste uppdateringarna!

Best in Show

Chans att vinna titeln Best in Show, ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra. Juryn väljer vinnaren under mässan. I priset ingår en monterplats värd 15 000 kr vid nästa mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.
Vinnaren augusti 2021 var Fanny Schönenberg!

Läs intervjun här

Ansökan till augusti 2022 öppnar i vår.

När du ansöker ska du skicka med produktbilder och en kort beskrivning av din idé. Produkterna ska vara nya på marknaden och färdiga för försäljning. Ställ ut som enskild designer eller som designgrupp på upp till tre mässor.

Urvalet

Vid urval tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form samt att få en bra mix av produktslag på mässan. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen.

Monterinfo & pris

Montern står klar vid ankomst till mässan, med matta, eluttag, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och färg som bas kan varje utställare fritt inreda sin monter som de vill. Monterytan är 6 kvm.
Registreringsavgift: 2 195 kr. Monterhyra: 5 350 kr. (Du kommer bara att debiteras om du blir uttagen).

Design Talents 2021

Möt alla utvalda designtalanger till Formex 2021.

Läs mer här »

Möt tidigare Design Talents