Design Talents 2020

Design Talents

Design Talents är avdelningen för nya talanger där fristående designer och designgrupper kan sälja och visa upp sina produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media. Nästa ansökningsperiod öppnar upp i september 2021. Välkommen tillbaka!

 

Design Talents 2021

Möt alla utvalda designtalanger till Formex 2021.

Läs mer här »

Ansökan till jan 2022 öppnar i september

Ansök med produktbilder och en kort beskrivning av din idé. Produkterna ska vara nya på marknaden och färdiga för försäljning. Ställ ut som enskild designer eller som designgrupp på upp till tre mässor, förutsatt att produkten är ny eller har utvecklats.

Design Talents 2021

Du som blir antagen till Design Talents 2021 kommer få bred synlighet i alla Formex digitala kanaler samt i ett pressmeddelande. Du debiteras enbart registreringsavgiften på 2 195 kr exkl. moms.

Urval

Vid urval tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde i idé och form samt att det skall bli en mix av produktslag i avdelningen. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen. Allt för att skapa en stark egen profil som andas nytänkande och design.

Monter

Montern är klar när man kommer till mässan. Där finns matta, eluttag, belysning och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och färg som bas kan varje utställare fritt inreda sin monter som de vill. Registreringsavgift: 2 195 kr. Monterhyra: 5 350 kr. (Du kommer bara att debiteras om du blir uttagen).

Best in Show

Chans att vinna priset Best in Show, ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra. Juryn väljer vinnaren under mässan. I priset ingår en monterplats värd 15 000 kr vid nästa mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.

Möt tidigare Design Talents