Cult Design

Vi älskar keramik! Det är ett naturligt material och våra produkter är gjorda av stengods, lergods och ibland porslin eller terracotta. Keramik är lera, vatten och eld. Vi människor har gjort bruksföremål av lera i många tusen år och sedan dess har vi förfinat kunskaperna och tekniken.

Marita Lord är Cult Design’s designer och formgivningen sker i Göteborg där vi håller till. Ibland gästspelar någon freelancedesigner med en serie. Det finns en mängd glasyrer och dekorationsmöjligheter att experimentera med när det gäller keramik och det är det som är så spännande. Vår designer jobbar tätt tillsammans med skulptörer och glasyrmästare, som vi känner sedan många år.

Produktionen av keramik är fortfarande ett hantverk. Man skulpterar, gjuter, bränner, glaserar och målar dekorer för hand efter våra ritningar och instruktioner. Det gör varje produkt helt unik! Vi har räknat ut att en ny produkt passerar minst 44 par händer från att en ritning är gjord till dess att produkten är färdig och till slut når slutkonsumenten.

Bilder

Kontakter

Cult Design

Box 16030 412 21  Göteborg Sverige