Ljusblå bakgrund med vit text media.

Amnon Lipkin – en designtalang och vinnaren av designpriset Best in Show

Artisten Amnon Lipkin ritar med en symaskin. ”Jag flyttar runt tyget och tråden skapar en målning. Jag tänker på det som ett slags modernt broderi” berättar konstnären och designtalangen Amnon Lipkin. Tavlorna han skapar berättar historier om Tel Aviv och staden där han växte upp. Under Formex januari ställde Amnon ut via Design Talents där han även vann designpriset Best in Show. "Jag tycker om att visa min design när möjligheten uppstår."         

Berätta om din design

Jag gillar enkla material som tyg, kartong, tråd, trä och papper. Mina objekt avslöjar alltid hur de är gjorda, de har en hemmagjord touch. Linjerna är inte helt raka och produkterna är inte perfekta rent estetiskt. Det känns mer mänskligt. Det jag tycker mest om att ta ett enkelt material och genom en enkel twist göra det till ett föremål.

Varför Formex?

Jag bor och arbetar i Tel Aviv, Israel. Det är ett relativt litet land som inte är så anslutet till resten av världen. Därför tycker jag om att visa mina produkter utanför Israel. Då möts jag av en större publik och av fler möjligheter. Min verksamhet är dessutom ganska liten vilket gjorde att Design Talents kändes rätt.

Mest positivt?

Jag träffade många trevliga människor och flera av dem visade intresse för mitt arbete och uppskattade min design. Jag vann även designpriset Best in Show, ett erkännande som känns väldigt positivt och tillfredsställande för mig som artist.

En succéstory?

Just nu är jag väldigt lyckligt lottat över att jag kan leva på mina produkter. Att ha möjlighet att upptäcka, utveckla och komma på nya idéer känns bra och det anser jag är framgång.