Ljusblå bakgrund med vit text media.

Amnon Lipkin en designtalang på Formex 2020

Berätta om din design

Jag gillar enkla material som tyg, kartong, tråd, trä och papper. Mina objekt avslöjar alltid hur de är gjorda, de har en hemmagjord touch. Linjerna är inte helt raka och produkterna är inte perfekta rent estetiskt. Det känns mer mänskligt. Det jag tycker mest om att ta ett enkelt material och genom en enkel twist göra det till ett föremål.

Varför Formex?

Jag bor och arbetar i Tel Aviv, Israel. Det är ett relativt litet land som inte är så anslutet till resten av världen. Därför tycker jag om att visa mina produkter utanför Israel. Då möts jag av en större publik och av fler möjligheter. Min verksamhet är dessutom ganska liten vilket gjorde att Design Talents kändes rätt.

Mest positivt?

Jag träffade många trevliga människor och flera av dem visade intresse för mitt arbete och uppskattade min design. Jag vann även designpriset Best in Show, ett erkännande som känns väldigt positivt och tillfredsställande för mig som artist.

En succéstory?

Just nu är jag väldigt lyckligt lottat över att jag kan leva på mina produkter. Att ha möjlighet att upptäcka, utveckla och komma på nya idéer känns bra och det anser jag är framgång.