Möt morgondagens designtalanger

Design Talents är en plattform där utvalda designtalanger får möjlighet att synas. Här samlas vanligtvis tusentals inköpare, producenter, press och besökare och upptäcker skandinavisk design, nya innovativa designlösningar och hållbara produkter från oetablerade formgivare och designers. På Formex i augusti 2020 och januari 2021 skulle 16 designers ha stått i sina montrar och mött framtida samarbetspartners och återförsäljare. Men på grund av Covid-19 och de restriktioner som nu gäller för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar så är Formex inställt. 

En av de utvalda designtalangerna är Emma Ljung. En keramiker som gick från att jobba på kontor till att dreja. Nu driver hon en butik och keramikverkstad i Småland med handgjord keramik med inslag från naturen. 

När Katarina Billman, designern bakom Stegen Stige, flyttade till en lägenhet med högt i tak fick en ”ful” byggstege dröja sig kvar och efter ett tag så började den så smått användas som avställningsmöbel. Det var då idéen om att skapa en flerfunktionsmöbel började växa fram. Stegen Stige, är en helt vanlig stege som när den inte används kan användas till en hylla. 

Nedan hittar du alla utvalda talanger för Formex augusti 2020 och januari 2021:

Ateljé Grotesk STOCKHOLM - ateljegrotesk.com
Jessica Lindbom - villabrita.se 
By Vallen - byvallen.com
Urberg Design - urbergdesign.se
Bosse och Ester - bosseochester.se
Flora-L Design - Pattern by Nature -flora-l.com
Meimei Montan Design - meimeimontan.wixsite.com/design
David Sjöberg Design - davidsjobergdesign.se
Karl Lind Design - karllind.com
Bright stuff - brightstuff.se
Nousatelier - nousatelier.se
Miss Oxford Design - miss-oxford.com
Stege Stige - stegestige.com
Amoln - amoln.com
Christian Gardö - instagram.com/loungechair_vincent/
ljungBYljung ceramic - ljungbyljungceramic.com