Ljusblå bakgrund med vit text media.

Vinnare av designpriset Best in Show

Fanny Schönenberg – en designtalang

”Har ett eget estetiskt uttryck som med experimentell lust gestaltas i olika materia på ett säkert sätt.
Det senaste, återvunnet i nya serier. Vi vill se mer!”
löd nomineringen. Fanny drivs av att jobba med händerna.

"Att se något gå från idé till verklighet men även samspelat mellan olika material är en fantastisk känsla och något som driver mig framåt."

Berätta om din design

Genomgående i mitt formspråk är att jag gärna låter olika tekniker samspela med varandra. Jag tycker om att skapa serier där produkterna i sig är unika, men de följer en enhetlig stil. Akvareller blir tyger som blir kuddar osv. Mina senaste alster är återanvänt porslin som jag handmålar i glada färger och gör serier av.

Vad får du inspiration ifrån?

Känslan av att det inte finns några regler för hur man ska gå till väga eller hur något måste se ut, är en stor del av min skaparlust. Jag inspireras också mycket av materialen jag jobbar med. Själva arbetsprocessen med färger väcker ofta nya idéer och tekniker.

Mest positivt?

Min stora dröm är att kunna nå ut med min formgivning. Formex är ett fantastiskt forum för just det. Att få ställa ut på Formex och träffa personer i den här branschen är en jätterolig möjlighet för mig! Jag är glad att jag inte lyssnade på mina hjärnspöken som i början sa att jag var för liten. Man har ju faktiskt bara något att vinna av att söka.

Vad får vi se härnäst?

Jag är sugen på att jobba mer med möbler så som glasbord och fåtöljer. Det kommer nog bli en del makeovers på gamla saker samtidigt som jag fortsätter att utveckla mina nuvarande projekt med porslin, textil och akvarell.