Det här händer på Formex i januari

Formex, den största och viktigaste plattformen för nordisk design, fokuserar i januari på att gå tillbaka till ursprunget kärleken till design. ”Vi vill återväcka den förälskelse som kan uppstå när du ser det vackra i objekt”, berättar Kajsa Falck-Torlegård. Under fyra intensiva dagar kommer tyngdpunkten att vara på det personliga mötet, de senaste trenderna och morgondagens handel. Här har vi samlat några av mässans alla höjdpunkter. 

Framtidens handel

Den franska kreativa trendbyrån Carlin kurerar utställningen på Formex entrétorg och skapar en mötesplats där vi tillsammans blickar mot framtidens handel. I en Retail hub möts objekt, personer, koncept och idéer. En insikt Carlin vill förmedla med sin utställning är att handel och butiksmiljön ska vara en njutningsfull upplevelse.

Läs mer »

Populära temadagar

Formex fortsätter även men de populära temadagarna och lyfter brännande branschaktuella frågor. På tisdagen blir det flera föredrag om handel med temat maxade kundmöten i den nya retailvärlden. På onsdag är det fokus på vikten av hållbarhet. De senaste trenderna och färgerna presenteras på torsdagen under den populära trenddagen. Formex sista dag kommer att handla om företagande.

Morgondagens design

I området Upcoming i hall B träffar du morgondagens formgivare och designers. I delen Design Talents, möter du 19 utvalda design talanger och kan se deras fina produkter. Här hittar du även företag i tidig etableringsfas. Här har många av dagens stora designstjärnor startat sin karriär så håll ögonen öppna för lovande talanger.

Läs mer »

Mässan fyller 60 år

2020 fyller Formex 60 år som den allra viktigaste och mest tongivande mötesplatsen i Norden för design och inredning. Detta smygfiras redan i januari i form av en historisk stilresa - 60 years of table settings. Stylisten Cecilia Tivar kommer i Hall A att skapa en i en unik utställning med porslin som visar varje årtiondes typiska stil.

Trendutställning

Ta chansen att upptäcka vårens tre stora trender i en inspirerande utställning visualiserad av stylisten Tina Hellberg. Utställningen hittar du i hall B (B17:11). Trenderna Negative Space, Concrete Brutalism och Sensational Flow presenteras även i den helt nya guiden Formex SS20 - Guide to Trends & Inspiration som finns att hämtas kostnadsfritt på mässan.

Bloody Awesome

Kollektionen "Bloody Awesome” med scarf och kimonos, handlar om att bryta tabun, krossa mensskam och hylla allt vad det innebär att vara kvinna. I montern visas även smyckesvarumärket Statement by Lann med allt från en liten menskopp i silver till en tampong toppad med röda stenar. Håll även utkik på mässans toaletter, som är menssäkrade av den ideella föreningen My Period is Awesome.

Unik gästutställning

Maraboparken Konsthall och Klippan slår sig samman under Formex och lanserar i en gemensam monter två plädar av textildesigner Wanja Djanaieff. I montern visas även bilder av Wanjas mönster och design - en liten sneek peek av konsthallens kommande utställning i sommar. Klippan firar även 140 år som yllefabrik och plädtillverkare. Missa inte allt detta i monter B:14 21.

Prova på i Wellbeing

Välmående och själslig balans är i fokus i området Wellbeing. Testa yoga och gör medvetna produktval, allt från dofter för välbefinnande till designade träningsprodukter. Passa även på att testa din favoriter bland väldoftande tvålar och produkter, tvätta sedan enkelt bort det på plats.

LabKitchen är tillbaka

Succén från augusti, mässans nya koncept LabKitchen är tillbaka. Där har du möjligheten att se olika utställare och inbjudna stjärnkockar inspirera inom området kök. Dessutom har du möjlighet prova allt från köksredskap till chokladtryfflar.

Franska smaker

Passa på att vila fötterna samtidigt som du smakar på delikatesser i Formex nya franska bistro i Hall C. Slå dig ner vid runda bord och rutiga dukar. Mumsa på en croissant, prova franska viner eller njut av en utsökt hummersoppa. Passa även på att spela en omgång boule.

Nytt varumärke till Sverige

De unika väggdekorationerna från Umasqu, tillverkade i designstudion i Tel- Aviv av olika laserutskurna trätyper, är designade av kreatören Tzachi Nevo Tzachi. Han ville skapa en värld av kända former och bilder och med igenkänning från olika designspråk. Ta en närmare titt i monter A05:10.