Formex Highlights

Highlights på Formex augusti

Nu är Formex över för denna gång och förutom hundratals produktnyheter så hade vi ett späckat schema med kreativa workshops, gästutställningar och mycket mer. Nedan ser du några av mässans höjdpunkter och Formex katalog.  

Li Edelkoort


Guest Influencer Lidewij Edelkoort – en av designvärldens mest respekterade trendexperter - skapade en unik inspirationsutställning på Stockholmsmässans entrétorg - den till ytan största i Formex historia. Utställningen fokuserade på tingens inneboende kraft och var inspirerad av animism – tron på att även tingen kan vara besjälade.

Carve or Starve

Formex hade äran att välkomna grundarna bakom Täljogram till en kreativ workshopyta där täljning i trä var i fokus. Målet med Täljogram är att göra täljning mer tillgängligt och att få fler att upptäcka täljning i färskt trä. Det gör de genom att tillhandahålla täljkit och färska träbitar som vakuumpackats.

Mästare på Formex

Liksom förra hösten riktade Formex, tillsammans med Hantverksrådet strålkastarljuset mot Sveriges rika hantverkstradition. I det nya området Inspiring, visade fyra kvinnliga mästare och gesäller upp sin skicklighet i möbelrestaurering, kakelugnsmakeri och dekorationsmålning.

Gongbad

Vid två tillfällen under mässan var två av Sveriges gongmästare - Mateusz Krawiec och Hanna Wretmark på plats, och besökarna hade möjlighet att uppleva Gongbad. En unik upplevelse för alla sinnen där deltagarna "badas" i meditationsljudvågor från gongen, vilket ger kroppen balans och en inre ro.

Formex katalog

Här hittar du Formex katalog fylld med härlig läsning och inspiration.

Formex katalog