Höjdpunkter från Formex januari 2020

Nu är Formex över för denna gång och förutom hundratals produktnyheter så hade vi ett späckat schema med kreativa workshops, gästutställningar och mycket mer. Dessutom låg fokus på att gå tillbaka till ursprunget kärleken till design. Fyra intensiva och härliga mässdagar handlade om det personliga mötet, de senaste trenderna och morgondagens handel. Här har vi samlat några av alla höjdpunkter från Formex januari. 

Carlin

Den franska kreativa trendbyrån Carlin kurerade utställningen på entrétorg och skapade en mötesplats som blickade mot framtidens handel. I en Retail hub möttes objekt, personer, koncept och idéer. En insikt Carlin ville förmedla med sin utställning var att handel och butiksmiljön skulle vara en njutningsfull upplevelse.

Populära temadagar

Under mässan lyfte spännande föreläsare brännande branschaktuella frågor. Den 17 januari blev det flera föredrag om handel med temat maxade kundmöten i den nya retailvärlden. Dagen efter var det fokus på vikten av hållbarhet och på den populära trenddagen (19 januari) stod bland annat Lotta Ahlvar och Hilary Alexander på scen. Under sista dagen fokuserades det på företagande.

Morgondagens design

Under Formex kunde besökare upptäcka morgondagens formgivare och designers i området Upcoming i hall B. Där visade 19 utvalda designtalanger upp deras fina produkter och Amnon Lipkin, en av talangerna, vann det helt nya priset Design Talents Best in show.

Läs mer »

Mässan fyller 60 år

2020 fyller Formex 60 år som den allra viktigaste och mest tongivande mötesplatsen i Norden för design och inredning. Detta smygfirades redan i januari i form av en historisk stilresa - 60 years of table settings. Stylisten Cecilia Tivar skapade en i en unik utställning med porslin som visade varje årtiondes typiska stil.

Trendutställning

Vårens tre stora trender visades i en inspirerande utställning visualiserad av stylisten Tina Hellberg. De tre trenderna som presenterades var Negative Space, Concrete Brutalism och Sensational Flow.

Bloody Awesome

På Formex visades kollektionen "Bloody Awesome” med scarf och kimonos som handlar om att bryta tabun, krossa mensskam och hylla allt vad det innebär att vara kvinna. I montern visas även smyckesvarumärket Statement by Lann med allt från en liten menskopp i silver till en tampong toppad med röda stenar.

Unik gästutställning

Maraboparken Konsthall och Klippan slog sig samman under Formex och lanserade i en gemensam monter två plädar av textildesigner Wanja Djanaieff. I montern visades även bilder av Wanjas mönster och design - en liten sneak peek av konsthallens kommande utställning i sommar.