Konton att inspireras av

Håller du dig hemma och vill hitta nya härliga konton att följa? Eller behöver du lite ny inspiration i ditt Instagram-flöde? Här har Formex redaktion samlat några konton som de inte kan få nog av just nu.

Åsa Jungnelius

Glaskonstnären Åsa älskar att arbeta i olika format och skalor såväl som att göra föremål och verk till platser där människor interagerar med materialet. Hennes serie Crackle, för Kosta Boda, blev ett exempel på inspiration till Formex trendtema Pure i Formex Trends SS21.

Följ Åsa »

David Bramham

David gillar att överraska sig själv i sitt eget hantverk genom att testa olika former och symboler som oftast tar form i pastell- eller naturfärger. Han gillar att utveckla och utforska nya processer kring digital tillverkning, men också de traditionella konstformerna.

Följ David »

Lilit Asiryan

Formgivaren Lilit skapar ofta vardagsföremål som saknas i hennes liv. ” I min studio har jag ett slags bibliotek med olika stenar, snäckor, fossiler och annat som jag fått med mig från olika platser. Med dem kan jag skapa former och uttryck som går att upprepa utan att varje föremål förlorar sitt egna unika utseende.”

Följ Lilit »

Victoria Säker

Formgivaren Victoria har en bakgrund inom Feng shui och vet hur mycket vår omgivning påverkar oss. Ett rum med ordning ger ett skönt lugn och minskar stress. Med det i åtanke vill hon att hennes formgivning ska underlätta att få en vilsam känsla och en behaglig energi i rummet.

Följ Victoria »