lenanyholm

Formex möter Lena Nyholm

Lena Nyholm är inredningsexpert med mångårig erfarenhet av att inreda några av Sveriges största TV-produktioner, och att ta sig an projekt i både privata och offentliga miljöer. Lena kommer till Formex och föreläser om vad som händer när vi släpper normer och trender och istället följer våra vackra hjärtan. Hon kommer att med hjälp av forskningsresultat och mod berätta hur man vågar göra något annat än det som alla andra gör - för att inreda miljöer som inspirerar till ett härligare liv.

Vi är nyfikna på Lena och har ställt henne några frågor!


Var hittar du din inspiration? Ge oss tre tips!
1. Jag älskar gamla husfasader. Färgerna och färgkombinationerna både på respektive hus, men också hur färgfullt det är i äldre delar av städer. 
2. Naturens sätt att utan att ursäkta sig mixa färger, former och material.
3. Människors historier om platser som de älskar att vara på.

Hur förhåller du dig till trender?
- Följ inte trender, följ ditt hjärta. När jag inreder utgår jag alltid ifrån vilken känsla rummet ska skapa för de som vistas där, inte vad som är trendigt. Trendigt blir ju dessutom snart otrendigt, så om du vill skapa hållbara och långsiktiga inredningar så bör du absolut inte göra så som man ”ska" göra just nu. 

"Det är när jag vågar utmana mig själv och mina kunder som magi skapas. "

Vilket rum är roligast att inreda?
- Att får transformera något tråkig och intetsägande som tex ett vanligt kontor till en härligt och inspirerande destination är en helt fantastiskt känsla. Både för mig som skapare, och för de som får uppleva det. Min passion är att skapa wow-upplevelser i allt jag tar mig för. 
 
Har du något signum?
- Våga mera! Det är när jag vågar utmana mig själv och mina kunder som magi skapas. Och jag älskar att skapa magi. Så jag skulle nog säga att magi är mitt signum. Det oväntade och överraskande härliga...

Vad är härligast och vad är svårast när man inreder just för TV?
- Det härligaste med att skapa inredning i TV är att jag når ut till så många, och då kan inspirera fler till att också våga mer. Och att jag kan ta ut svängarna ordentligt. 

 

@lenanyholm_interiors
www.lenanyholm.se


LenaNyholm