Johanna Grahn Hollström - en designtalang i keramik

Johanna Grahn Hollström, är en av de formgivarna som ställde ut via Design Talents under Formex i augusti 2019. Hennes keramik kan beskrivas som sinnerlig och formerna är inspirerade av naturen. Efter mässan är hon aktuell med en ny butik som kommer att sälja hennes produkter.

Om dig

Jag arbetar som designer och formgivare med skulpturer och gestaltning i stengodslera. Jag gör allt för hand i min studio hemma i Gustavsberg och använder olika tekniker som ringling, modellering samt arbetar även med tryckformar.Din keramik

I mitt arbete med keramiken är själva skapandet och slutprodukten lika mycket värda. Drivkraften är passionen till gestaltandet av idéer. Som formgivare arbetar jag mycket med inspiration från naturen, men abstraherar och skapa egna tolkningar, egna former. Jag vill att man som betraktare får en sinnlig upplevelse, en känsla när man betraktar mina skulpturer.

Varför Design Talents?

Jag sökte till Design Talents för att nå ut med min keramik till en större målgrupp och hitta nya försäljningsvägar. Med Formex Design Talents har jag fått mycket uppmärksamhet och nått ut i media på ett sätt som jag troligen inte hade vart med om annars.

Positivt under mässan

Att jag fick vara med i den stora inspirationsutställningen av Li Edelkoort gav ett stort genomslag, både medialt och även att besökare sökte upp min monter efter att ha sett utställningen i entréhallen. Under Formex fick jag även kontakt med en väldigt spännande butik som jag är väldigt glad över att börja samarbeta med inom kort.

Dina tips

Formex Design Talents är en fantastiskt bra plattform för att nå ut till återförsäljare och knyta kontakter. Inte minst så vill jag rekommendera att ta sig tid att prata med andra utställare och kreatörer och utbyta erfarenheter med varandra. Jag kom hem med så otroligt mycket inspiration och glädje efter förra Formex.