Ljusblå bakgrund med vit text media.

Tips! Måla din egen sänggavel

När Formex operativa projektledare, Kajsa Falck-Torlegård, skapade underlag för Formex Trends SS21 fick hon idén att måla en sänggavel och samtidigt ta fram en fin neutral ton till färgschemat i temat Pure, resultatet blev Mild Beige NCS 1505-Y20R. Utmaningen var att sängen stod under ett snedtak och att en sänggavel stjäl utrymme. Därför beslöt hon sig för att måla en sänggavel med samma höjd men med längre bredd, som täcker hela väggens längd. Resultatet blev en mer ombonad och grundad plats för sängen. 

”Valet av kulör är alltid spännande. Jag ville ha en känsla av stillhet och lugn och behålla ljuset i rummet. Färgen skulle, utan att egentligen addera mer färg till rummet, skapa en mjukhet. Det blev därför en neutral mild beigegrå ton med värme som kommer fram beroende på ljus.” 

Ljusblå bakgrund med vit text media.

Läs hur Kajsa gick tillväga för att skapa de perfekta kanterna.

”När jag drog tejpen blev det en, som jag tycker, för skarp och perfekt kant. Jag funderade på om jag skulle måla på så att färgen tonade ut mot den vita väggen, men var osäker på om det skulle se kladdigt ut i ett litet rum. Då kom jag på idén att med korta penseldrag få till en kant som eftersträvar att se ut som en riven textil så att den fransar sig lite. Med penseln doppad i bara lite, lite av den beigea färgen så målade jag över den skarpa kanten med ½ cm korta penseldrag och det gjorde stor skillnad. Kanten är fortfarande rak och helt vågrät men avslutet mjukt och perfekt operfekt”.

Ljusblå bakgrund med vit text media.