Utställarnyheter under Formex

Det är mycket som händer under Formex. Förutom nya möten, ny kunskap och inspiration är det en vecka full av säsongsnyheter. Här har vi samlat några av alla nya produkter och kollektioner som presenterades av utställare under mässan.

Sagaform

Under Formex bjöd Sagaform på många nyheter. Bland annat fler delar i den populära Coffee & More-serien, framtagen i samarbete med formgivaren Margot Barolo. Likaså presenterades en härlig terracottanyans i samma stapelbara serie.

Paradisverkstaden

Keramikstudion Paradisverkstaden presenterade ett helt nytt samarbete med Grandpa under varumärket Low Key. En kollektion bestående av bland annat kannor, koppar och ljusstakar. Alla med ett modernt formspråk, men med ett uns av 60-tal.

ByOn

På Formex visade ByOn en höst- och vinterkollektion där det oväntade och lekfulla stod i fokus. Besökarna möttes av mjuka silhuetter, tydliga 90-tals vibbar, koboltblått och tydliga kontraster i både färger och former.

Klinta

I samband med Formex lanserade Klinta en ny kollektion doftljus med fokus på Skandinavisk design, återbruk och natur. Förutom att ljushållaren är återvinningsbar levereras ljusen i en trä-kub som kan användas som ljusstake och kan återanvändas till allt möjligt.

Le Creuset

I Le Creuset monter bjöd matfashionistan Catarina König på smakprov som tillagats i säsongens nyheter. Bland annat visades gjutjärnsprodukter för mångsidig matlagning i nya färger och former.