tekla_manér
Köp din biljett här »

Inredningsdesignern, färgsättaren och neurodesignexperten Lena Nyholm skapar för Formex

När Nordens viktigaste mötesplats för inredningsdesign – Formex- slår upp portarna för andra gången i år är temat Link Together. Temat kommer att gestaltas av Lena Nyholm, inredningsexpert med mångårig erfarenhet av att inreda några av Sveriges största tv-produktioner och ta sig an projekt i både privata och offentliga miljöer, genom huvudutställningen Meeting Magic på entrétorget. Formex arrangeras på Stockholmsmässan 22–25 augusti.

Alla bär vi på en historia, historier som länkar i andra människors historier, drömmar och värdsliga sammanhang. Formex egen historia sträcker sig långt tillbaka. På Formex har unika samarbeten signerade Sandra Rhodes, Ikea och Happy Socks skapats likväl som Lisa Bengtsson som debuterade på Formex Design Talents och nu lanserat ett samarbete med IKEA.

- När höstens tema skulle sättas ville vi på Formex hitta ett begrepp som beskriver vår samtid och som lyfter samarbete, nätverkande, gemenskap, utbyte och insikten att var och en av oss är en länk i ett mindre eller större sammanhang. Vi landade i Link Together. Temat kommer att finnas och synas överallt, likt ett pärlband där allt hänger ihop, säger Sonja Björk Ebert, projektledare för Formex.

Lena Nyholm tolkar det mänskliga mötets magi
Med ett gediget cv i bagaget där hon har arbetat både internationellt och nationellt med inredning, scenografi och skapande av bland annat möbler, mattor och tapeter har inredningsdesignern, färgsättaren och neurodesignexperten Lena Nyholm tilldelats uppdraget att kreera Formex huvudutställning Meeting Magic. Många känner henne som inredningsexpert i TV4 Nyhetsmorgon och till hösten medverkar hon som inredningsexpert i det nya tv-programmet Husköp i blindo på Viaplay och TV3. Mellan åren 2011–2018 skapade hon 136 unika dukningar för tv-programmet Så mycket bättre och hon har inrett flera säsonger av Benjamins kök i TV4. Som Head of Design på designbyrån Merry Monday utvecklar hon nu, utifrån neurodesign, de 1500 kvm som ska bli AMF Fastigheters nya citykontor och framtidskoncept i Mood i Stockholm.

- ­Jag ser inredning som konstverk. Jag vill beröra, skapa känslor samt inspirera människor till att bli mer lekfulla och våga ta ut svängarna när de själva skapar och inreder. Jag vill skapa en gemensam upplevelse, inte bara en utställning som man går förbi. Här ska man vilja stanna upp, förundras, och slå sig ner. Här möts nya och gamla vänner mitt i magin och länkas ihop med skönheten som dragningskraft, säger Lena Nyholm inredningsdesigner och Head of Design på designbyrån Merry Monday.

Formex huvudutställning, Meeting Magic, kommer att bestå av tre specialdukade miljöer och tre sätt att skapa plats för alla sinnen, med avstamp i Formex trendspaning hösten 2023 och utställarnas egna produkter.

- Jag har besökt Formex sedan 2009 så för mig känns det ärofyllt att få kreera huvudutställningen. När vi möts på vackra platser skapas magi. Forskare kallar den magin för förundranseffekten och ser att vi blir öppnare, mer sociala och empatiska när vi känner den där härliga wow-känslan. Den känslan vill jag att besökaren ska uppleva, säger Lena Nyholm.