tekla_manér

Upplev mötets magi

Hon har skapat fler unika dukningar än de flesta av oss, och för Lena Nyholm finns oändliga möjligheter och färgkombinationer som får oss att uppleva den ultimata wow-känslan. Lenas starka övertygelse om att rätt inredning ger inspiration, glädje och mod förmedlar hon på entrétorgets stora utställning och bjuder in alla som tillsammans vill uppleva mötets magi.

Det är inredningsdesignern, färgsättaren och neuro-designexperten Lena Nyholm som skapar Formex huvud-utställning Meeting Magic. Med tre ”rum” på det 300 kvadratmeter stora entrétorget vill hon skapa en magisk mötesplats.

– Det är ett otroligt fint och viktigt uppdrag! Vi människor behöver vara tillsammans, säger hon med eftertryck och fortsätter:

– Vi behöver träffas för att det ska uppstå någonting på riktigt. Hybridmöten i all ära, det är bekvämt, men det är inte då magi uppstår!

Och Lena hoppas på många magiska möten under Formex. Med stort hjärta och engagemang har hon skapat de allra bästa förutsättningarna för att vi ska kunna just mötas. Link Together. Meeting Magic.

Till utställningen Meeting Magic har Lena handplockat 300 föremål från Formex utställare, de tre rummen har hon skapat med tanken att vi ska vilja stanna kvar, mötas, nätverka och knyta nya kontakter:

 – När vi är på vackra platser så blir vi mer öppna, mer sociala, kreativa och snällare. Jag brukar säga att vacker inredning skapar fred, för när vi är på platser som vi mår bra på så är vi snälla och när vi är snälla så startar vi inga krig, säger Lena och ler.

Lena vet vilken inredning som skapar bäst -förutsättningar för människor. Förutom att hon har en fil kand  i -Media- och kommunikationskunskap, är hon också expert på -neurodesign. Det är ett forskningsområde som ser på hur vår hjärna uppfattar miljöerna runtomkring oss och hur de i sin tur också påverkar hur vi mår.

 Hon pratar om ”näringsrika” miljöer med mycket färger, former och texturer som påminner om grönskande natur. Det signalerar till våra hjärnor att det finns mat, vilket gör att vi kan varva ner och koppla av – vi kommer att överleva. Stressresponsen sänks och vårt immunsystem fungerar som det ska.

När Lena skapar miljöer utgår hon från principerna inom neurodesign. Oavsett om det är en kontorsmiljö eller Formex huvudutställning. Alla miljöer ska kännas härliga, välkomnande och vackra. Länge.

– Jag vill skapa en upplevelse, inte en utställning som man bara går igenom och ”tittar” på säger hon och berättar om något som kallas ”Förundranseffekten”. När vi upplever något som får oss att häpna och känna ett ”Wow!” så ger det våra hjärnor en slags stillhet, en paus, ett moment av mindfulness vilket får oss att lugna ner oss, bli mer avslappnade och då också mer sociala.

Därför kommer besökarna att kunna slå sig ned i utställningen, vid det två meter breda och över fem meter långa specialritade matbordet, vid arbetsbordet, bardisken, eller i något av de två sittbergen.

Lena fokuserar på att skapa de bästa förutsättningarna för möten i vardagen, på arbetsplatsen. Hon har märkt vilken stark längtan vi har att ses. Därför behöver våra miljöer utformas så att möten får utrymme, det gäller både hemma och på jobbet.

Med den grundidén driver Lena designbyrån Merry -Monday som hjälper företag att skapa kontor för en ny tid. Hon har med sig inspiration från många år i Paris, LA, London och New York, och erfarenhet från allt från hotellprojekt och kontorsdesign till scenografiuppdrag, när hon inreder rum för kreativitet, innovation och välmående. Våren 2024 öppnar AMF Fastigheter sitt nya huvudkontor i MOOD, designat av Merry Monday.

belarteSTUDIO x Lena Nyholm
Med magiska tapetmuraler kommer utställningen Meeting Magic till en helt ny nivå. Tillsammans med det internationellt framgångsrika tapetföretaget belarteSTUDIO har de tillsammans skapat en exklusiv tapetkollektion. Genom sin gemensamma passion för konst på väggar och färgstarka interiörer har tre unika tapeter skapats med utgångspunkt från Lenas utställning. Meeting Magic är inte bara namnet på utställningen utan passar även in på det kreativa möte som uppstår när olika kreatörer skapar något tillsammans.  

Lena Nyholm x Belartestudio

Lena Nyholm
Driver designbyrån Merry Monday tillsammans med Mia Öhrn. Har inrett hotellrum, restauranger, privathem och inriktar sig nu på att formge lampor, mattor, tapeter och möbler samt skapa arbetsplatser för till exempel AMF Fastigheter.
Känd från TV: Inredningsexpert i TV4s ”Nyhetsmorgon”. Har jobbat som scenograf för många av Sveriges största tv-program. Till exempel skapat 136 unika dukningar för ”Så mycket bättre” (2011–2018). I höst ser vi Lena som inredningsdesigner i Viaplays ”Husköp i Blindo” där hon förvandlar 10 mardrömshus till drömhus.