Little Matters Formex

Little Matters – en designtalang på Formex augusti 2019

Under 2019 grundade textil- och möbeldesignern Anna Karin Cedèrus Little Matters. Ett svenskt varumärke som tillverkar produkter till barnrummet i OEKO-TEX certifierad bomull. Allt från handgjorda lekmattor till kuddar och väggbonader. På Formex i augusti var hon även en av utställarna i avdelningen Design Talents. 

Varför Design Talents?

För mig var det självklart att söka till Design Talents, möjligheten att få ställa ut i en miljö där det senaste inom svensk design visas upp kändes som en väldigt bra början. Det var också väldig skönt med en färdig monter, och kunna lägga all fokus på hur produkterna skulle exponeras.

Vad var mest positivt?

Alla besökare och mina medutställare, jag fick en otroligt fin respons på produkterna och montern. Innan mässan visste jag inte riktigt hur Little Matters skulle mottas, men det blev helt klart över förväntan. Dessutom var gemenskapen bland alla utställare i området väldigt fin, vi delade erfarenheter, tips och idéer.

Vad tar du med dig?

Little Matters har fått jättefin respons från både bloggare och besökare. När jag tänker tillbaka på förra hösten, att jag satt i min studio och klippte bomullstrådar, sydde mjuka djur och kuddar i märkliga former, känns det som en otrolig succé att jag nu, bara ett år senare har nått ut med en färdig kollektion och dessutom blivit omnämnd i bloggar som Trendenser.se och tidningar som Elle Kids.

Dina bästa tips?

Försöka att ha roligt. Passa på att knyta kontakter i branschen, prata med och lär känna potentiella kunder. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att många inköp sker efter mässan, så att man inte blir besviken om man inte säljer jättemycket på plats. Formex innebär väldigt bra exponering, för mig har det blivit en riktigt bra start.