Design Talents vår 2020

Möt designtalangen Emma Ljung, ljungBYljung ceramic

Från jobb på kontor till egendesignad keramik. Den resan gjorde Emma efter att hon börjat fundera över hur hon skulle skapa en mer trivsam vardag. Nu driver hon en egen butik och keramikverkstad i ett vackert 1920-talshus i centrala Ljungby, Småland. Under Formex januari var hon en av de 19 designtalangerna som visade upp sina produkter för tusentals återförsäljare. 

Berätta om din design

All min keramik tillverkar jag själv, det mesta drejar jag och vissa handformas. Jag älskar levande men ändå jordnära färger och former, vilket avspeglar sig i mina glasyrer. Jag älskar hantverket, att få gå in i mig själv och jobba ostört och bara skapa.

En succéstory?

Jag jobbade på kontor men trivdes inte med hur min vardag såg ut och började fundera hur jag kunde skapa ett liv jag älskar och trivs med. När jag väl hittade en utbildning i Skåne och senare en butikslokal föll det mesta på plats. Jag fick kontakt med en fantastisk fotograf och gjorde samtidigt lite olika marknadsföringsjobb och bilderna på min keramik började sprida sig. Sen har det bara rullat på.

Positivt under mässan?

Jag mötte nya återförsäljare som jag inte haft någon kontakt med tidigare, träffade andra designers, hantverkare och branschfolk med både liknande utmaningar och framgång.

Tips till kommande Design Talents

Ta chansen! Nätverka och ha kul!