Design Talents 2020

Designtalangen Planticum på Formex

För första gången ställde Trisha som driver Planticum ut på Formex i avdelningen Design Talents. Där kunde tusentals återförsäljare, inköpare, framtida samarbetspartners och media upptäcka Planticums slutna ekosystem som byggs för hand. 

Berätta om Planticum

Vi kombinerar växter och inredning till små miniatyrvärldar som lever inuti den slutna glasflaskan. Ekosystemet symboliserar vår jord, vilket förhoppningsvis väcker tankar kring oss människor och vår roll i det stora ekosystemet. Budskapet bakom hantverket är att vårda mänskligheten för i sin tur ta hand om växt och djurlivet.

Varför Design Talents?

Vi ställde ut via Design Talents för att nå ut till nya människor och synas på en ny plattform, samt nätverka med andra designtalanger. Men även för att hitta nya potentiella samarbeten, inspireras och utveckla vår produkt och tjänst.

Mest positivt?

Alla nya kunder som bidragit till försäljning. Främst från de som representerade delar av Sverige som vi annars inte skulle ha nått ut till, vilket har lett till att vi nu diskuterar möjliga transportlösningar för att kunna leverera runt om i landet. Vi fick även kontakt med ett välkänt företag som la en stor beställning.

Dina bästa tips

Planera i god tid och förbered din monter med ett genomtänkt koncept som du stolt kan stå i och berätta om din produkt och ditt tänk bakom. Det är lätt hänt att man fokuserar mycket på produkten och glömmer allt omkring. Var redo med visitkort och broschyrer. Utnyttja väggen bakom för att göra din yta till något unikt.