Reborn in Color

Reborn in Color växte fram ur idén att skapa sängkläder av samma höga kvalitet och gedigna hantverk som förr i tiden men anpassat för vår tid. Precis som namnet antyder ger man vintagetyger nytt liv genom restaurering, måttanpassning och infärgning. Reborn in Color tillverkar inte bara fantastiska sängkläder. De har även en ny produkt, ett täcke av 100% återvunnet dun, vilket också är nominerat till designpriset Formidable 2019. 

Vilka är Reborn in Color?

Vi är en grupp passionerade människor i Stockholm och Paris, verksamma inom konst, mode, fotografi, design och musik. Med stor erfarenhet av textilproduktion och hållbarhet inom textil.


Era produkter?

Vi har tre produktkategorier i dagsläget. Nyproducerade lakan och örngott i 100% ekologisk bomull. Unika vintageprodukter som restaureras, måttanpassas och färgas på nytt. Ett täcke i 100% återvunnet dun, sytt i mineral- och växtinfärgad bomull.

Varför Formex?

Som förstagångsutställare skulle jag säga att kontakt med pressfolk var det som var mest givande för oss men såklart även första kontakt med vissa nya kunder. För oss var det även väldigt positivt att bli nominerade till Formidable samt vara en del av Li Edelkoort utställningen. Det gjorde att vi fick många fler som kom förbi oss än vi tror det gjort annars.

Formidable 2019

Reborn in Color är en av de nominerade till designpriset Formex Formidable 2019. Juryns motivering lyder: "Det mesta kan tas tillvara och återanvändas. Som kasserade gamla täcken och täckjackor vars dun plockats ut och nu fyller duntäcken i mjukaste ekologisk bomull. En återfödelse för vår tid".

Fler nominerade »