Temadag - Trends & Colors

Under torsdagen är det dags för Formex populära temadag Color and Trends. Inspireras av kommande säsongs trender, färger och designuttryck. Under dagen delar flera internationella trendspanare delar med sig av sina insikter om framtiden för design och interiörer.  

Rikke Skytte –  Reconnect 

Danska trendspanare Rikke Skytte specialiserar sig på framtida utveckling av produktdesign, inredning och arkitektur. Med en vetenskaplig inställning och en intuitiv känsla av vår gemensamma framtid bjuder Rikke in sin publik till en värld av inspiration och användbar information. Under Formex presenterar hon den kommande trenden Reconnect. Spaningen baserar sig på det paradigmförändring som sker i designindustri och hon berättar om designens nya roll och betydelse.

Hilary Alexander – legendarisk modejournalist

Hilary Alexander är respekterad modejournalist och redaktör för Hello fashion Monthly. Hon är också den tidigare modedirektören för Daliy-telegraf, stylist och vinnare av ”Årets journalist” för British Fashion Award.

 
Karl Johan Bertilsson  NCS Colour Trend Evolution 2019-2021

 
Upptäck hur trendfärger rör sig över tid och få insyn i hur NCS tolkar framtidens färger. NCS Colours gör årligen färgtrendsspaningar och håller erkända NCS Colour Trend Talks världen över. Karl Johan Bertilsson, Creative Director på NCS Colour, delar med sig om hur färgtrender utvecklas, vilka faktorer som driver de olika färgriktningarna och vilka färgtrenderna är för de kommande åren.

Lotta Ahlvar – Scene of Beauty

Formex ligger alltid i framkanten vad gäller trender och inspiration. Formex egna trendexpert Lotta Ahlvar presenterar vårens tre stora trender. Concrete Brutalism, Negative Space och Sensational Flow. Trenderna presenteras även i en inspirerande utställning på plats - tolkad av stylisten Tina Hellberg och i en helt ny tryckt guide Formex SS20 - Guide to Trends & Inspiration.

Louise Klarsten   Trend till stil

Louise Klarsten, vd och ägare av ColourHouse, presenterar hur färgval, material- och forminspiration ser ut för hösten och vintern 2020-21. I sitt föredrag berättar hon om 20-talets medvetna designuttryck och Next Interior Trend, en skandinavisk trendguide för inredning. Med internationella influenser, tolkade genom nålsögat av skandinaviska preferenser har Next Interior Trend guide kommit att bli en naturlig del av sortimentsplanering- och inredningsprocessen för många företag.