Formex Trends - scene of beauty

För framgång krävs totalt transparens, socioekonomisk och miljömässig hållbarhet samt design som konsumenter verkligen behöver — men också vill ha. Formex trender kittlar alla dina sinnen och våren 2020 erbjuder tre olika teman: Concrete Brutalism, Negative Space och Sensational Flow. Formex fyller 60 år som den mest tongivande mötesplatsen i Norden för design och passar också på att göra en historisk stilresa där vi konstaterar att Formex, då som nu, alltid ligger i framkanten vad gäller trender och inspiration.

 

Trenderna presenterades under mässan i januari, från scenen av Lotta Ahlvar, i Formex trendutställning - tolkad av stylisten Tina Hellberg - och i den tryckta guiden Formex SS20 - A Guide to Trends and Inspiration, med tillhörande färgkartor, material och moodboards.

Vill du ta del av en digital version av guiden med säsongs trender och annan spännande läsning, bland annat reportage med stylisten Tina Hellberg och Paris- och Stockholmstips, klicka här  »

Trendutställning

Tina Hellberg tolkade våra tre teman i mässans trendutställning. Hon är en av Sveriges mest stilsäkra och erfarna inredningsstylister som arbetar i nära samarbeten med kunder inom design - allt från Swedese och IKEA till Elle Decoration och Plaza Interiör. Ta del av trenderna i guiden.

Ladda ner guiden »