Formex på Volvo Studio Stockholm

Under Summer Design Week - den 17–23 augusti - fylls stora delar av Stockholm med härliga små designevent. Här samlas designintresserade, formgivare, producenter och press för att upptäcka designnyheter, delta i spännande panelsamtal, workshops och mingel, möta branschkollegor och göra riktigt bra affärer. Det här är också veckan då Formex, från Volvo Studio Stockholm i Kungsträdgården, bland annat kommer att lyfta skandinavisk design och kommande trender.

Inför varje säsong presenterar Formex tre olika trendteman och hade det varit en helt vanlig Formex i augusti så hade stylisten Tina Hellberg tolkat trenderna i en trendutställning på Stockholmsmässan. Istället flyttar vi in trenderna till stan, och välkomnar designintresserade att uppleva trendutställningen som visualiserar trenderna: New Now, Translucent och Dreamscape. Under veckan kommer det även att hållas guidade turer av utställningen.

Formex Pop Up Shop, som drivs i samarbete med Lisa Karlsson från uMe projects, kommer också att flytta in i till huvudstaden. I Volvo Studio Stockholm, har besökare möjlighet att ta del av ett kurerat sortiment från några av mässans utställare. Eller köpa med sig ett minne hem.

Designpriset Formex Nova, som går till en ung formgivare verksam inom Norden, kommer som vanligt att utses av en expertjury i augusti och är du på plats i Stockholm kan du se några av deras designföremål. 

Läs mer om de nominerade till Formex Nova 2020 här »

Var: Volvo Studio Stockholm| Jussi Björlings allé 5 (Kungsträdgården) 
När: 17–22 augusti, måndag-fredag kl. 11-18, lördag 11-14.


Vid två tillfällen under samma vecka kommer Formex trendexpert Lotta Ahlvar att hålla en exklusiv trendföreläsning live. Notera att det är ett stängt event med ett begränsat antal platser. Endast inbjudan.  

Var: Volvo Studio Stockholm| Jussi Björlings allé 5 (Kungsträdgården) 
När: Onsdag 19/8 och torsdag 20/8 kl. 9.30  

Under Summer Design Week kommer även Auktionsverket att presentera en utställning och en modevisning, Beckmans öppnar för en ny möjlighet att kunna uppleva årets examensprojekt: Picece by Piece och den feministiska utställningen Misschiefs är tillbaka. 

För att läsa mer om Summer Design Week, besök stockholmdesignweek.com.