Formex på Volvo Studio Stockholm, augusti 2020

Under Summer Design Week - den 17–23 augusti - fylldes stora delar av Stockholm med härliga designevent. Här samlades designintresserade, formgivare, producenter och press för att upptäcka designnyheter, delta i spännande panelsamtal, workshops och mingel, möta branschkollegor och göra riktigt bra affärer. Under denna vecka arrangerades även Formex, från Volvo Studio Stockholm i Kungsträdgården, där man bland annat pratade om skandinavisk design och kommande trender.

Trender
Inför varje säsong presenterar Formex tre olika trendteman och hade det varit en helt vanlig Formex i augusti så hade stylisten Tina Hellberg tolkat trenderna i en trendutställning på Stockholmsmässan. Istället flyttade vi in trenderna till stan, och välkomnade designintresserade att uppleva trendutställningen som visualiserade trenderna: New Now, Translucent och Dreamscape. Under veckan hölls även guidade turer av utställningen. Se filmen nedan där Tina berättar om hur hon kurerade trendutställningen på Volvo Studio. 

Formex Pop Up Shop, som drivs i samarbete med Lisa Karlsson från uMe projects, flyttade också in i till huvudstaden. I Volvo Studio Stockholm kunde besökare att ta del av ett kurerat sortiment från några av mässans utställare. Eller köpa med sig ett minne hem.

Designpriset Formex Nova, som går till en ung formgivare verksam inom Norden, utsågs som vanligt av en expertjury i augusti och på plats gick det att se några av deras designföremål. 
Läs mer om vinnaren av Formex Nova 2020 och de nominerade här »

Filmer