Vy Design, Design Talents 2019

I en liten lokal i Umeå skapar Mahlin Järvholm, Vy Design, sina geometriska produkter. Mahlin ställde ut ljusstaken Supernova och armaturen Loop på Formex i Augusti 2019. Hon valde att ställa ut via Design Talents, en avdelning av Formex som fokuserar på att hjälpa nya designtalanger att visa upp sina produkter för inköpare och media. Läs om hennes medverkan här.

Om Vy Design

- Vy Design arbetar med grafisk formgivning, måleri, design av inredningsprodukter, belysningsarmaturer, smycken och kläder. Även projektledning av inredningsuppdrag.

Mest positivt?

- Att medverka i Formex Design Talents har givit en fantastisk möjlighet att få träffa bland annat inköpare, journalister, producenter, mässarrangörer, butiksinnehavare och kreatörer vilket har skapat nya affärer och samarbeten. Exempelvis har en kollaboration med ett stylistföretag frambringat det hållbara smycket H.O.P.E. (Help Our Planet Earth). Se webbsida: vydesign.se/hope

Spännande projekt?

- En kollektion målningar ska skapas under sommaren/hösten vilka även planeras att ställas ut. Ytterligare smyckesproduktion på gång samt en kollektion av handmålade skålar, vaser, ljusstakar och fat av trä.

Tips till nya ansökande

- Tveka inte att söka! Det är en suverän plats för att få chansen att synas nationellt och även i viss mån internationellt, att träffa signifikant branschfolk, testa och utveckla sin verksamhet, arbeta med marknadsföring och försäljning samt på bästa sätt utöka sitt kontaktnät. Det var också ett väldigt roligt och upplyftande event med många spontana skratt och trevliga upptåg. Formex Design Talents ger mersmak, både på ett privat- och yrkesmässigt plan.

Om Mahlin Järvholm

Mahlin Järvholm är formgivare, grafiker, fotograf och textförfattare. I en liten lokal i Umeå startade hon sin verksamhet genom geometriska produkter, som 2009 blev starten av Vy Design.

Kontakt: info@vydesign.se