Vy Design – en designtalang på Formex augusti 2019

I en liten lokal i Umeå skapar Mahlin Järvholm, Vy Design, sina geometriska produkter. Två av dessa, ljusstaken Supernova och armaturen Loop, visades på Formex i Augusti 2019. Mahlin valde att ställa ut via Design Talents, en avdelning av Formex som fokuserar på att hjälpa nya designtalanger att visa upp sina produkter för inköpare och media. Vi ställde fyra frågor till Mahlin om Vy Design och hur det är att medverka i Design Talents

Berätta om din design?

Mitt intresse för visualisering och kommunikation via kreativt skapande har genomsyrat hela mitt liv och uttryckt sig inom exempelvis grafisk formgivning samt inrednings- och kläddesign. De produkter som ställdes ut på Formex Design Talents i augusti 2019 var ljusstake Supernova och bords/väggarmatur Loop.

Vad är din filosofi?

Vy Designs stil utpräglas av ett rent formspråk. Viljan att ge betraktaren en sober men samtidigt innehållsrikt intressant upplevelse är närvarande i varje alster. Praktisk funktionalitet, miljömedvetenhet, estetisk lättillgänglighet samt avskalad skönhet är av stor vikt i skapandeprocessen.

Varför Design Talents?

Design Talents är en fenomenal plattform för nya formgivare att få möjlighet att visa upp sina produkter för återförsäljare, inköpare, producenter, media och press. Har man lyckats bli utvald är det en enorm fördel i kampen om att nå ut i bruset. Det kommersiella ljus som under mässdagarna lyser på ens företag/produkter lite extra är oerhört värdefullt för det fortsatta designarbetet framgent.

Dina bästa tips?

Bjud in till samtal när branschmänniskor passerar din monter när du är en Design Talent. Var inte blyg och försiktig utan våga ta för dig på ett trevligt vis. Fler kontakter och affärer kommer inbringas, var så säker. Och en sak till: Ta på dig sköna skor. Det blir många timmar i montern.

Ansök till Design Talents 2020

Ansökan till Design Talents 2020 har öppnat. Gör som Mahlin Järvholm och ta chansen att visa upp din produkt för branschen och inköpare på Formex i januari.

Läs mer »