Yvelis - miljövänliga ljus från Roslagen

För Yvonne Elisabeth började det som en hobby. Hon tillverkade ljus hemma och började prova olika sorters kombinationer av dofter och ljusvax. För nio år sedan startade hon Yvelis som hon idag driver på heltid i vackra Roslagen. I januari ställde hon ut på Formex för 12.e gången. 

Varför Formex?

Vi ställer ut på Formex då det är ett väldigt bra sätt att nå ut till återförsäljare, både nya och gamla. Formex är en knytpunkt för kontakter och affärer. Vi har skapat många bra kontakter med återförsäljare och leverantörer som vi aldrig gjort annars.

Bästa tips

Ha inte för höga förväntningar på direktresultat, räkna inte ordrar under mässan, många kontakter behöver man jobba med under flera mässor och man får ofta beställningar längre fram som är knutna till Formex. Lämna ut så mycket material du bara kan till alla, och var inte rädd att prata med folk, både besökare och utställare, det bidrar till många goda tips och fina vänner.

Om Yvelis

Vår mission är att tillverka miljövänliga ljus och doftstickor med milda dofter och samtidigt kunna erbjuda ett bra pris. Våra ljus innehåller inget animaliskt fett eller palmolja och våra doftstickor har en miljövänlig, biologisk nedbrytbar bas. Vi använder svenskt rapsvax i våra doftljus och olivstearin till blockljusen.

Succéstory?

För mig som jobbar småskaligt och tillverkar allt för hand så känns det som en succé varje gång någon kommer och berättar att de fått ett ljus i present eller köpt hos någon av våra återförsäljare och att de älskar det! Det är helt otroligt att tänka sig att runt om i Sverige finns Yvelis-ljus och alla dessa har jag tillverkat med mina händer!