Hilke Collection AB

Hilke Collection är ett svenskt varumärke som erbjuder inredningsprodukter i klassisk, feminin och stilren design med en modernistisk tvist. Hilke Collections grundare Giovanna Hilke startade varumärket 2015 i Linköping. Som utbildad maskiningenjör och med ett brinnande intresse för inredning skapade hon de första ljusstakarna och med tiden har en gedigen kollektion av inredningsprodukter vuxit fram som idag säljs i de mest framstående inredningsbutiker i Sverige och utanför.

Visionen bakom varumärket är att skapa tidlös och vacker design för moderna och eleganta hem, skapat med kärlek och ansvarsfull produktion.


Hilke Collection kombinerar det rena med det luxuösa, det moderna med det klassiska och det strama med det feminina. Att hitta balansen i varje produkt är vad vi kallar ’Hilke Collections designsignatur’ och inspirationen bakom vår design är hämtad både i det italienska uttrycket och från det skandinaviska. Hilke Collection har en fot i italien och en i Sverige och vi hämtar inspiration från konst, mode och samtid med fokus på en bestående och hållbar stil i inredning.Hilke Collection arbetar med högkvalitativa material för att främja en hållbar konsumtion. Vi står för att skapa produkter med ett långsiktigt perspektiv.

Varumärken och representerade företag

 • Hilke Collection - Sverige

Kategorier

 • Inredning

Produkter (för mer info, klicka på bilder nedan)

 • CARA - Ljushållare mässing

  CARA - Ljushållare mässing En vacker liten ljushållare under namnet CARA. CARA betyder kära och togs fram som en mindre variant av Livelli. Ett fint samarbete mellan Hilke Collection och formgivaren och inredaren Åsa Ingrosso.

 • Livelli - Ljushållare

  Livelli - Ljushållare En fin ljusstake i mässing. Livelli betyder nivåer på italienska och tanken bakom denna är en pjäs i modern "Art Deco". Ett fint samarbete mellan Hilke Collection och formgivaren och inredaren Åsa Ingrosso.

 • Amico - Vas 29cm

  Amico - Vas 29cm En enastående vas som agerar rummets blickfång och mittpunkt. Amico betyder vän på italienska och för oss symboliserar vasen vänskap och lika värde.

  Vasen Amico är Hilke Collections trotjänare och finns i tre storlekar; 10 cm, 15 cm och 29 cm. Vasen är handgjord i finaste kvalitet av Hilke Collections egen unika mässingkod .

  Finns även i nickelpläterad mässing.

 • Bricka i Granit - Mässing

  Bricka i Granit - Mässing En exklusiv bricka i vacker granit som har sitt unika naturliga mönster och färg. Brickan har handtag i solid mässing av Hilke Collections unika mässingskod.

  Storlek: 40,5 cm x 25,5 cm

 • Marmorbricka - Vit

  Marmorbricka - Vit En exklusiv bricka i finaste marmor som har sitt unika mönster och färg av stenens vackra skiftningar. Brickan har kanter i marmor samt en vacker logga i solid mässing.

 • Herrgårdsljus - 18 färger

  Herrgårdsljus - 18 färger Dessa vackra herrgårdsljus är tillverkade av fint stearin och paraffin, som tillsammans med rätt veke gör att de brinner med en vacker, stor och klar låga utan att varken ryka eller rinna.

  Dessa kommer i en fin presentförpackning och passar otroligt bra som "Gå Bort Present"

  6 stycken herrgårdsljus
  30cm långa
  Brinntid ca 9 timmar

 • Glasunderlägg - Vit marmor

  Glasunderlägg - Vit marmor Underbara glasunderlägg i vit marmor med en med en kant i 100% mässing runt om. Otroligt snyggt att matcha med marmorbrickan i samma Kollektion.

  Detta set av 4 kommer i en vacker presentbox

 • Anima Gemella - Glasunderlägg Mässing

  Anima Gemella - Glasunderlägg Mässing Exklusiva och handgjorda glasunderlägg i set om 4. "Anima Gemella" betyder Själsfrände på Italienska och är hjärtat till lugnet på matbordet.

  Detta set av 4 kommer tillsammans med en exklusiv giftbox!

 • Insieme - Kammarljusstake

  Alla Våra Ljusstakar Ljusstakarna från Hilke Collection är unika i sitt slag. Varje ljusstake presenteras med sitt unika namn och betydelse och tillverkas för hand. Med sin unika mässingkod och fantastiska presentbox är dessa ljusstakar en perfekt present till dig eller någon nära. Ljusstakarna passar likväl ensamma som tillsammans och finns i både mässing och förnicklad mässing.

 • Alba - Ljusstake

  Alba - Ljusstake ’Alba’ betyder soluppgång på italienska och vi drömmer om den glittrande morgonsolen som reflekteras i den handblåsta glasdetaljen centrerad på ljusstaken Alba, så vackert och så skört. Alba är handgjort i solid mässing med Hilke Collections egna unika mässingskod.

  Levereras i vacker presentbox och finns i stolekarna 30cm och 40cm

Filmer

Kontakter

Hilke Collection AB

Box 11031 58011  Linköping Sverige