Cult Design

Vi finns i monter A09:12

Cult Design grundades våren 2001 i Göteborg och är ett inredningsföretag med keramik som sitt huvudmaterial. All design sker i vår studio i Göteborg av våra egna designers. Produkterna är bland annat av stengods, porslin, och lergods och tål att användas till vardag som fest.

Vårens kollektion för tankarna till den nordiska naturen med dessa bergarter i spännande kulörer.


Hitta oss på kartan

Varumärken

 • CULT DESIGN

Produkter

 • ORIENT

  ORIENT Orientservisen passar dagens moderna människa. Vår matlagning blir alltmer mångkulturell, precis som vårt samhälle. Servisens delar ska kunna kombineras på många olika sätt och passa lika bra till vardagens pastarätt som till den lyxiga festmåltiden. Reliefmönstret är komponerat av fragment från världens olika kulturer och stengodskeramiken ger en robust hantverkskänsla. Alla moment görs för hand för att Orient ska få sitt unika utseende. Att servera maten på ett så aptitligt sätt som möjligt är en del av matupplevelsen.

 • KUB

  KUB Kub-serien gör det enkelt att få ordning på handfatet i badrummet och vid diskbänken i köket. Färger kan kombineras och kan matchas med övriga heminredningen. Faten håller allt på plats så det blir praktiskt och snyggt. Kub-serien finns i flera olika mönstringar.

 • ZEN

  ZEN Ägget får stå i centrum med sin enkla form och låter glasyren tala för sig själv. Serien Zen är inspirerad av Japansk keramik och för tankarna till Nordens alla råa och naturtrumlade stenar såsom flinta med sin mörka ton och blanka yta och den bohuslänska graniten som kan variera från röd-grå till att ha en nästan blåaktig ton. Textilen, vars ursprung är handmålad akvarell, fångar upp alla dessa toner samt äggformen, som hör påsken till.

 • HANAMI

  HANAMI Hanami på japanska ”att beskåda blommor” är en av de viktigaste årliga högtiderna i Japan. Den äger rum då körsbärsträden blommar. I Sverige tycker vi om våren och serien Hanami är en hyllning till den. Lökväxter samsas med vitsippor, knoppar som brister, karga grenar börjar sakta grönska. Allt detta har inspirerat oss till serien Hanami med sina oregelbunda former hämtade ur växtriket och tillsammans med glasyrer lika otämjda som naturen själv skapas ett modern uttryck.

Kontakt

Cult Design

Box 16030 412 21  Göteborg Sverige