Morgondagens designstjärnor etableras på Formex!

Om Formex Design Talents

Design Talents är en del av Formex mentorprogram och en fantastisk plattform för nya talanger. Varje år får Formex in en mängd spännande ansökningar, och av dessa väljs cirka 20 begåvade designers ut till att visa upp och sälja sina innovativa designlösningar och produkter till inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media.

 

Avdelningen för Design Talents

Montrarna i Design Talents presenteras i en egen avdelning som är planerad på ett arkitektoniskt spännande sätt och skiljer sig från övriga montrar i hallen. Montern står klar vid ankomst till mässan med matta, belysning, eluttag och utställarens namn i vinyltext på väggen. Efter grundform och väggfärg som bas så kan varje utställare fritt inreda sin monter efter eget tycke och smak. Monterytan är 6 kvm.

 

Juryns urval och Best In Show

Vid urvalet tittar Formex jury på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form, med vikt på att få en bra mix av produktslag på mässan. Utifrån de valda Design Talents utser juryn dessutom en vinnare till priset Best In Show - ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra av alla designtalanger. Vinnaren presenteras för pressen på Formex scen, och i priset ingår en monterplats värd 15 000 kr till nästkommande mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier. 

 

 

Best in Show i januari 2024!

Vår jury utser en vinnare till Best in Show - ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra av alla designtalanger. Vinnare i januari 2024 var Studio Madelen Möllard »

Best in Show i augusti 2023!

Plantstraws var vinnaren av Best in Show augusti 2023. Läs vår intervju om hennes produkter, deltagande och framtidsplaner »