carve or starve

”Carve or Starve” – En workshop med Täljogram

Kom och upplev glädjen i att skapa i trä på området ”Carve or starve” på Formex i augusti. Formex har äran att välkomna hit killarna bakom Täljogram till en kreativ workshopyta där täljning i trä är i fokus. Du hittar workshopen intill restaurangen och där serveras det soppa där du direkt kan prova ditt täljda mästerverk.

De tre goda vännerna Felix Wink, Ragnar Kierkegaard Suttner och David Richter lärde känna varandra runt pingisbordet på en folkhögskola för tio år sedan. Idag driver de tillsammans Täljogram. Målet är att göra täljning mer tillgängligt och att få fler att upptäcka täljning i färskt trä. Det gör Täljogram genom att tillhandahålla täljkit och färska träbitar som vakuumpackas. Utan vakuumförpackning torkar träet snabbt och mycket av det härliga och roliga i täljningen försvinner om träbiten hårdnar och tappar sin smidighet.

Idén kom till när Felix i sitt arbete som hemslöjdskonsulent, förstod att kunskapen och möjligheten till täljning i färskt trä faktiskt inte är så lättillgänglig som man kan tro. Han hade redan börjat experimentera med att vakuumpacka färskt trä. Viljan var stark att låta fler upptäcka glädjen, avkopplingen och tillfredsställelsen i att skapa med sina egna händer. Det blev sedan fröet till Täljogram.

Täljogram har sin bas i Västerbotten och det är från deras egen skog som nästintill all trä kommer ifrån. I deras småskaliga verkstad sågar och förbereder de träbitarna innan de vakuumpackas. Därefter skickas paketen iväg till nya täljare runt om i landet.

Prova konceptet ”Carve or Starve” i augusti och upplev tillfredsställelsen i att skapa något med egna händer som du sedan kan använda i vardagen. Här finns det möjlighet att både tälja skedar och ätpinnar. Utöver detta kommer Felix, Ragnar och David hålla inspirationsdemonstrationer och dela med sig av all deras passion för materialet och hantverkstekniker.

Formex tillsammans med Täljogram längtar efter att sprida kunskapen om täljning i augusti.

Vi ses på Formex den 20-23 augusti - Köp och registrera din biljett här!