Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

qian

Formex Nova vinnaren till London Design Festival

Qian Jiang - vinnare av designpriset Formex Nova 2017 - har bjudits in av designstudion FUWL, Form Us With Love att delta i Prototypa i Somerset House London under London Design Festival, 18 – 24 september, 2017.

Qian Jiang har valts ut att delta i en workshop och visa sin design i PROTOTYPA, en sju dagar lång serie av föredrag, workshops och utställningar som arrangeras av svenska designstudion FUWL. jiang

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Formex Nova lyfts utanför Norden. Qian Jiang är en värdig Nova-vinnare som nu uppmärksammas. Vi ser fram emot att följa hans utveckling i framtiden, säger Christina Olsson, projektchef för Formex Nova.

PROTOTYPA är en del av Design Frontiers, en fristående grupputställning i Somerset House London med ett 30-tal medverkande designer. PROTOTYPA görs i samarbete med Visit Sweden, Swedish Design Moves och svenska ambassaden i London.

Mer om Qian Jiang här: www.studiodejawu.com


Formex Nova-priset

Formex instiftade priset NOVA – årets nordiska formgivare 2011 för att främja Nordisk design skapad av en ännu relativt oetablerad formgivare inom den nordiska inredningsbranschen. Juryn 2017 bestod av Lotta Lewenhaupt, journalist och författare, Kerstin Wickman, professor i designhistoria, Ewa Kumlin, vd Svensk Form och Anders Färdig, grundare av och vd på Design House Stockholm. Gästjurymedlem år 2017 var Mattias Stenberg, designer.

 

Tidigare Formex Nova pristagare:
2016 Nick Ross, Sverige
2015 Erik Olovsson & Kyuhyung Cho, Sverige
2014 Line Depping, Danmark
2013 Mattias Stenberg, Sverige
2012 Mari Isopahkala från Finland
2011 Hanna Hedman och Simon Klenell, Sverige