Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Formex

Formex startar sommarupplaga av Stockholm Design Week!

I samband med att Formex arrangeras 21-24 augusti 2018 tar inredningsmässan steget ut på staden genom att anordna en sommarupplaga av Stockholm Design Week.

Vi vill stärka Stockholm som destination för design. En stark designvecka i augusti tror vi gynnar alla – branschen, en designintresserad allmänhet och Stockholm stad. Vi ser fram emot att bjuda in till en sommarvecka då hela Stockholm ska andas design, säger Christina Olsson, projektchef för Formex.

I september medverkade Formex under London Design Festival - tillsammans med Swedish Design Moves, Stora Designpriset, Visit Sweden och Svenska Ambassaden - för att stötta svensk design internationellt. Qian Jiang - vinnare av det prestigefulla designpriset Formex Nova 2017 – valdes ut att delta i en workshop och visa sin design i Prototypa, en sju dagar lång serie av föredrag, workshops och utställningar som arrangerades av svenska designstudion FUWL, Form Us With Love i Somerset House London.

I förra veckan deltog Formex i Umeå Fashion Week, som arrangeras sedan 2009, som pågår på flera platser runt om i Umeå. Arrangemanget drivs av Visit Umeå och destinationsbolagets medlemmar som består av bland annat butiker, modeaktörer och företag i regionen. Formex och Visit Umeå bjöd in stadens butiker och företagare till ett vip-event. Dagen efter föreläste Formex-teamet både på modeveckans publika scen och för designstudenter på inkubatorn om trender, hållbarhet och kommunikation.