Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Khaler

Kähler presenterar vårens nyheter: Klassiskt hantverk i samtida tolkningar

Våren på Kähler går i dåtidens, nutidens och framtidens tecken. Upplev gamla traditioner i nya tolkningar

Vi har fått en pratstund med Ingela Lydén, Key Account Manager på Kähler om den ikoniska Omaggio-vasen, Kählers klassiska formspråk och vilka trender som gäller i vår.

Varför tror du att just Omaggiovasen blivit så omåttligt populär?
– Definitivt det enkla formspråket. Om man säger så här: om ett barn skulle rita en vas är det ungefär så här den skulle se ut både vad det gäller form och färg. Jag tror det finns något väldigt tilltalande i det enkla, oavsett hur gammal du är eller vilken stil du har.

Vad satsar ni på i vår?

– I vår vill vi inspirera till att skaka liv i gamla traditioner – men med moderna inslag. Exempelvis har Hammershøi tagit fram en ny serie bestående av en kaffe- och tårtservis med traditionell konditorikänsla, där bakverk kan presenteras på ett elegant sätt. Likt våra andra produkter är även dessa handgjorda och designade utifrån dagens trender. I serien återfinns även Kählers ikoniska räfflor som syns på såväl koppar som assietter.  

Vad ser du för trender 2018?
– Jag tror att vi kommer se mer och mer av design som går tillbaka till rötterna. Jag tror det finns ett värde i att kombinera traditionella hantverkstraditioner med moderna element.