Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Lisa Bengtsson

Kräng inte grejer, skapa kontakter!

Lisa Bengtsson skapar lekfulla mönster som får dig att haja till. Idag säljs hennes färgglada design runt om i världen, men det var först efter Formex-mässan 2007 som karriären tog fart.

More is more är det som gäller när Lisa Bengtsson skapar mönster. Den småländska mönterdesignerns stil är allt annat än nordisk och avskalad. Orädd brer hon på med färger och humoristiska motiv. Hon skapar från hjärtat och tycker att vi ibland saknar värme i våra svenska hem.

– Vi behöver mer mönsterglädje i våra liv. Jag tror inte att det är bra för oss människor att leva omslutna av vita väggar. Mönster är bra för oss och kan verkligen förändra ett hem. Att det var just mönsterdesigner Lisa skulle bli kunde man ha listat ut från hennes många teckningar som barn. Det var dock först under gymnasietiden som tanken om det kreativa väcktes. I år firar hon tioårsjubileum och driver företaget Studio Lisa Bengtsson. Men det var en lång resa som konstnär, kreatör på en lokaltidning och anställning som AD på reklambyrå innan Lisa fick upp ögonen för Berghs School of Communication, där hon läste grafisk design.

– Det dröjde inte länge tills jag blev känd som klassens mönstertjej. Jag skapade mönster i alla mina arbeten och designade till sist en tapet som mitt examensarbete. Tapeten väckte stor uppmärksamhet både under utställningen och i media. Kort efter examen ställde Lisa ut på Formex Young Designers för första gången och det var då karriären som mönsterdesigner tog fart på riktigt.

– Det var jättespännande att få ställa ut och det hjälpte mig verkligen. Det är en ynnest att få arbeta med min passion – även om det är en tuff bransch som kräver mycket slit. Lisa har ställt ut på Formex-mässan flera gånger sedan dess och säger att det är ett viktigt tillfälle att knyta kontakter.Lisa Bengtsson

– Idag kan du sprida din design med hjälp av internet och sociala medier, så se inte mässan som ett tillfälle att kränga grejer – tänk business. Det är så du lyckas.

Träffa Lisa i hennes monter B06:40 på Formex!